det er Respektløst

det er Respektløst

I Hvidovre Avis den 8. og den 15. oktober kan man læse en foromtale af Hvidovre Kirkes planlagte hedenske pladder i forbindelse med Halloween (alle kneb gælder jo, når det drejer sig om at skaffe sig billig reklame..!). I den forbindelse glæder jeg mig over, at jeg allerede for mange år siden løste sognebånd.

MEN! Jeg har stadig pårørende, som ligger på kirkegården, altså på stedet som også kaldes “de dødes have”. Dette mindested skal nu - ovenikøbet i tiden omkring Allehelgen - laves om til en vammel legeplads for børn, præster og andre voksne.

Af kirkens reklamemateriale kan man forstå, at aftenen byder på “ulækre græskar”, “bloddryppende suppe”, “slimede orme”, “en (u)hyggelig tur på kirkegården”, “hjernedød musik”, og at især “skeletter”, “vampyrer”, “hekse” og “djævle” er velkomne.

Kirkegården er en mindelund. Jeg er overbevist om, at jeg ikke er den eneste, der føler sig stødt over denne totale mangel på respekt for de efterladte. Ikke mindst de, som måske netop i anledning af Allehelgen, har brug for en stille stund til at mindes de, som savnes. Disse pårørende - såvel børn som voksne - vil ikke få ro til refleksion, men derimod blive mødt af larm, uhygge og festglade skeletter.

Jeg vil i den forbindelse udtale min skarpeste kritik af kirkens præster, menighedsråd og kirkegårdens ledelse, som har accepteret - og dermed har ansvar for - dette arrangement.

Poul Damgaard,

pensioneret kirketjener

Dæmningen 77

menu
menu