Det kan Hvidovre gøre bedre

Det kan Hvidovre gøre bedre

Hvidovre indtager en plads som nummer 72 ud af 98 kommuner på en ny rangliste fra Beskæftigelsesministeriet. Listen rangerer kommunernes evne til få borgerne væk fra offentlig forsørgelse i form af kontanthjælp, sygedagpenge eller dagpenge.

I tallene er der taget højde for kommunernes rammevilkår, og det er derfor ikke opmuntrende at se Hvidovre Kommune hænge i den tunge ende af tabellen. De tørre tal viser, at Hvidovre Kommune kunne hente 3,6 millioner kroner, hvis de gjorde det lige så godt som gennemsnittet.

Generelt går det godt i dansk økonomi med høj beskæftigelse og faldende ledighed. Derfor er der brug for alle mand på arbejdsmarkedet. Ikke blot fordi at det er godt for dansk økonomi, men også fordi at det hjælper den enkelte borger med at blive en aktiv del af arbejdsmarkedet.

Der er altså et potentiale til at gøre det bedre og tage ved lære af de kommuner, som har stor succes med at holde borgerne væk fra offentlig forsørgelse.

På beskæftigelsesområdet har regeringen allerede sat ind og gjort reglerne mindre stive og firkantede. Det skulle forhåbentlig give den enkelte kommune bedre mulighed for at hjælpe de ledige i job.

Der er altså plads til forbedring i Hvidovre Kommune. Det vil ikke blot gavne kommunens økonomi, det vil også hjælpe borgerne ind et inkluderende fællesskab på arbejdsmarkedet.

Af Joachim B. Olsen,

finansordfører i Liberal Alliance og spidskandidat i Københavns Omegn

menu
menu