DF-forslag om droneoverflyvning afvist

DF-forslag om droneoverflyvning afvist

Politikere vil gerne have sikre skoleveje, men droneoverflyvning er ikke nødvendigvis vejen, mente flertal

Alle partier og lister i kommunalbestyrelsen vil have sikre skolevej, men ingen – ud over DF – ønsker at det skal ske med hjælp fra droneoverflyvning.

DF havde på seneste kommunalbestyrelsesmøde stillet forslag om, at der skal arbejdes med mere sikre skoleveje i Hvidovre Kommune – og at det skulle gøres med droneoverflyvninger af vejene omkring skolerne.

– Efter vores indlæg i Hvidovre Avis har vi fået konkrete henvendelser fra bekymrede forældre, hvilket bekræfter, at det er et problem, sagde Charlotte Hougaard Larsen (DF), blandt andet og tilføjede, at DF godt var klar over, at sikre skoleveje formentlig vil kræve en holdningsændring blandt de bilister, der færdes på skoleveje.

Det fik borgmester Helle Adelborg til at udtrykke, at hun var med på at få kortlagt problemet, og at der efter hendes mening fortsat er alt for mange, der kører i bil på skolevejene.

Fra Socialdemokraternes ordfører, Kenneth F. Christensen, lød det således, at de mente, at forslaget skulle sendes tilbage til fagudvalgsbehandling.

– Vi er positive over forslaget, men ikke klar til at godkende det i den her form, men derimod sende det over i fagudvalget. Så vi går ind i det med en positiv drøftelse, sagde ordføreren.

Alternative løsninger

Fra Lisa Skov, UP, lød det, at der med fordel kan tænkes alternativt, hvis der skal findes gode løsninger på sikre skoleveje.

– Jeg tror, at vi skal tænke mere utraditionelt. F.eks. har man i disse coronatider, haft forskudte mødetidspunkter, og det kan måske være en del af løsningen. Så i min optik skal forslaget tilbage i de to relevante udvalg, BUU og TMU, sagde hun.

SF, Enhedslisten og Hvidovrelisten var ligeledes skeptiske overfor droneoverflyvning.

– Vi er glade for forslag, der handler om tryghed for Hvidovres børn. Vi så gerne, at vi gik i gang med dialogen med skolebestyrelserne med det samme. Jeg er sikker på, at den samlede viden ude hos skolebestyrelserne er meget større end den tekniske viden vi kan få fra droner, sagde Arne Bech, Hvidovrelisten, og tilsluttede sig dermed de øvrige partiers ønske om at sende emnet tilbage til behandling i de berørte fagudvalg.

red

menu
menu