Digital dannelse på JohannesGymnasiet

Digital dannelse på JohannesGymnasiet

Når de nye 1.g’er på JohannesGymnasiet begynder til august er skemaet som altid spækket med forskellige former for læring - herunder undervisning i digital dannelse. JG har i en årrække haft besøg af studerende fra IT-Universitetet, som har undervist gymnasiets elever i digital dannelse, og i år er ingen undtagelse. Den digitale dannelse er nu blevet en fast del af gymnasiets grundforløb.

Julie Hjordt Jensen, pædagogisk leder på JG, udtaler:

- Mange af de unge mennesker er habile IT-brugere, men som uddannelsesinstitution har vi et ansvar for at styrke elevernes kritiske sans og ansvarsbevidsthed i forhold til, hvordan de gebærder sig i den virtuelle verden. Eleverne skal være bevidste om, hvilke digital fodspor de sætter, og de skal forstå, hvad der er god brug af sociale medier...

Både gymnasiets elever og lærere beskriver undervisningen i digital dannelse som en øjenåbner, og eleverne får konkrete værktøjer, som medvirker til at uddanne dem som borgere i et demokratisk og digital samfund - altså et vigtigt element i 1.g’ernes videre dannelse.

JohannesGymnasiet og IT-Universitetet har fra og med skoleåret 19/20 intensiveret samarbejdet. I foråret 2020 skal samtlige 1.g elever nemlig også prøve kræfter med en såkaldt “Coding Class”. Her er fokus på programmering, og eleverne skal opleve den skabende og kreative side af arbejdet med IT.

menu
menu