Dit tøj sviner!

Dit tøj sviner!

Vidste du, at vores tøjforbrug er én af vores store klima- og miljøsyndere?

Vi er gode til at sende vores aflagte tøj til genbrug, faktisk kommer 44 % videre. Der ryger dog også stadig tøj i skraldespanden, som ellers kunne have været blevet genbrugt - og så har du helt sikkert også noget tøj liggende derhjemme, som du egentlig er holdt op med at bruge, og som i stedet kunne bruges af andre.

I søndags var SF Hvidovre værter for et meget velbesøgt tøjbyttearrangement i Lille Friheden. Gennem et par måneder har Stine Roldgaard forberedt et brag af en festlig dag og med et godt bidrag fra SF i Region Hovedstaden var det muligt at forkæle alle gæster med kaffe, te og hjemmelavede isvafler, flødeboller og romkugler fra den lokale bager Claes.

Der var besøg af både Regionsrådsmedlem Karoline Vind og Marianne Bigum, Folketingskandidat for SF i Københavns Omegn og tidligere nordisk formand for affaldsområdet under Nordisk Ministerråd, og Marianne fortalte:

- De nordiske miljøstyrelser har i mange år haft fokus på miljøpåvirkningerne af vores tekstilforbrug og -affald. Jeg havde i den nordiske affaldsgruppe fornøjelsen af at stå i spidsen for flere projekter om hvad vi kan gøre for at løse miljøproblemerne. Èt af projekterne handlede om at undersøge miljøpåvirkningerne af vores tøj når det bliver til affald. Her var det tydeligt at genbrug virkelig er det, som batter. Det gør ikke bare en lille forskel, men en stor forskel for miljø og klima.

Stine Roldgaard, som tidligere har afholdt tøjbyttearrangementer under lidt mere private former, kunne konstatere at humøret og lysten til at bytte og dele med andre og også fremmede mennesker ser ud til at være stigende. For nogle måske mere af nød end lyst, og det er en skam. Ikke at nogen skal skamme sig over at have for lidt, men en stor skam, at vi er kommet derud, hvor almindelige mennesker risikerer at lande i fattigdom og ikke have råd til mad og tøj til sig selv og deres børn.

Derfor var det også meget nærliggende, at alt det dejlige overskydende tøj kunne komme i sække og blive kørt til Avedøre til butikken ”Genbrug Cafe Biksen” som laver et stort lokalt arbejde for beboerne i Avedøre Stationsby til kulturelle og sociale formål.

tøjbyttere

tøjbyttere

menu
menu