Divisionsholdet viste påny fantastisk mental styrke

Divisionsholdet viste påny
fantastisk mental styrke

Første udebanesejr, 2-0 over pokaldræberne Fremad Amager. Træner Frandsen: - Flot indstilling med syv spillere udenfor!

FODBOLD: Så kom den første udebanesejr i hus fredag aften, da det skadesramte HIF-mandskab næsten sensationelt kæmpede sig til alle de tre point med en 2-0 sejr ude mod Fremad Amager i den ellers så uindtagelige Sundby Idrætspark.

Med mere end et halvt hold på skadeslisten, var Odds’ne ikke gode forud for HIF, og ud over de seks spillere der er ude med alvorlige skader, måtte Mikkel Nøhr også melde fra og Magnus Fredslund kunne heller ikke klare en hel kamp, og måtte sidde på bænken. Men holdet viste altså igen stor mental styrke.

Skal man se noget positivt i det skadeshelvede HIF er inde i resten af efteråret, må det være at træner Per Frandsen efterhånden har fået spillet en ny start “ellever” sammen, hvor reaktionerne ser ud til at være der. Agger og Østberg har fundet et samarbejde på midten, trods en uvant position for Agger, og Østberg spillede vel nok sin bedste kamp i efteråret. Kim Aabech leverede igen en fantastisk indsats, - han tager et kæmpeansvar fremme på banen, og slider også med på midten. Lirim Qamili ligner en der har taget mental doping, for han spiller med stor selvtillid, hvor alt ser ud til at lykkes for ham offensivt og defensivt er han også begyndt at arbejde stenhårdt.

Det var selvfølgelig ikke med ro i maven, Hvidovres træner Per Frandsen gik ind til kampen. Både på grund af de utroligt mange fraværende spillere, men også fordi man selvfølgelig frygtede at hjemmeholdet kom på banen “som et såret dyr” efter nedslagtning på hele 5-0 til Viborg FF. Man havde selvsagt også de utrolige Amager-sejre i pokalturneringen over Superligakluberne Lyngby og FC Midtjylland i frisk erindring.

Lynmål af Lirim

Var det Fremad Amagers plan at tromle HIF over fra start og sætte sig på spillet, ja så blev den plan hurtigt ødelagt, idet der kun var spillet tre minutter, da Emil Vatani spillede Stefan Nygaard på kanten af feltet, og han lagde bolden af som i en træninsgøvelse til Lirim Qamili, der tog chancen udefra og scorede sit femte sæsonmål for HIF, og dermed er delt topscorer med Agger.

Hjemmeholdet havde to gode muligheder kort efter scoringen, som HIF fik afvist, og herefter sad HIF godt på spillet resten af halvlegen, hvor Kim Aabech stod for halvlegens største chance, men skuddet gik lige forbi mål og HIF måtte nøjes med en spinkel føring ved pausen.

Fremad Amager lavede en dobbelt udskiftning i pausen, og det lagde mere pres på HIF, som dog havde flere gode muligheder i starten af 2. halvleg, hvor Lirim Qamili kunne være blevet dobbelt målscorer. Ti minutter ind i halvlegen fandt Kim Aabech så Morten Nielsen, der tog bolden flot med sig inde i feltet og i stedet for at sparke første gang, tog et træk og sendte bolden i det korte hjørne til 2-0.

Med en meget ung bænk havde HIF ikke meget at skyde med til slut, og man kom naturligt til at stå lidt for langt tilbage. Især de sidste ti minutter blev ren overlevelse, men HIF’erne fik fightet de tre point hjem.

- Jeg er rigtig glad for de tre point, det var en vigtig sejr, hvor jeg synes vi spiller en god kamp, helt frem til vi kommer på 2-0. Derfra må vi af naturlige årsager knokle på og forsvarer den hjem. Vores målmand Filip Djukic har igen nogle gode redninger, der også er med til at holde os inde i kampen, kommenterer en glad Per Frandsen.

- Indstillingsmæssigt kan jeg ikke sætte en finger på drengene. Vi har ikke meget at gøre godt med, når vi har hele syv udenfor med skader. Dem vi så har til rådighed, og de unge der kommer ind, knokler på, så det er en fornøjelse at se som træner, slutter Per Frandsen.

ka-ma

menu
menu