Dominans og HIF-sejr, men keeperen var dagens mand

Dominans og HIF-sejr, men keeperen var dagens mand

En "livsvigtig" 2-0 sejr over Kolding, men de tre point blev først sikret til sidst

FODBOLD: Det er var vigtige point på spil i lørdags kamp, da Hvidovre igen var tilbage på hjemmebanen Pro Ventilation Arena og modstanderen var Kristoffer Wichmanns nye arbejdsgiver Kolding IF.Den tidligere HIF-stopper har som bekendt byttet cheftrænerjobbet i HIK ud med det brændevarme sæde i Kolding IF, hvor den første forhindring var Hvidovre. Her var der også en udskiftning på trænerbænken, dog kun midlertidigt da træner Per Frandsen var gået i Corona-isolation. I stedet var det hans trænerasssist Christian Grønbæk og sportschef Peter Lassen der fra bænken skulle medvirke til den første sejr i 2021.

På den positive side var Mikkel Nøhr og Magnus Westergaard tilbage i startopstillingen, efter de begge to sad over med skader i Viborg. De var også tæt på at have den næstsidste fod på en 1-0 scoring efter 24 minutter, hvor Westergaard fik sendt en god pasning videre af Nicolaj Agger, der havde set af Westergaard var gået dybt. Inde foran mål stod Kim Aabech og Mikkel Nøhr, men en lang Kolding-tå forhindrede en helt fri chance til de to offensive kort.

Efter 39 minutter slog Mikkel Nøhr et klasseindlæg ind til Kim Aabech, der var centimeter fra at dukke op ved bagerste stolpe, men scoringerne måtte lade vente på sig.

Selve spillet var der ikke meget ved i 1 halvlge. En jammerlig bane og en voldsom vind gjorde spillet svært for de to hold. HIF forsøgte at spille bolden frem, mens Kolding prøvede lykken med lange bolde og masser af frispark, der nærmest bevist, syntes målrettet mod HIF`s fantastisk hårdt arbejdende anfører Christoffer Østberg, der tog imod masser af Kolding-tæsk.Kort inde i 2. halvleg kom den første rigtige chance til Kolding, hvor de kørte en omstillingen - efter et HIF-frispark, hvor man havde isoleret Østberg og Nøhr i en to mod to situation -, men det lykkedes de to Hvidovre-drenge af trække en meget snæver offside, der annullerede en ubehagelig jysk føring.

Kolding forsatte med at udnytte medvinden og havde et par andre muligheder for scoring, men efter en time var det så HIF der endelig havde tur i den, da Kolding IF keeper Frederik Ibsen var i gavehumør. Den jyske keeper kom på mellemhånd og boksede et frispark ud for fødderne af Marcus Lindberg, der sparkede sit andet ligaenmål ind til 1-0. Herefter stod der Hvidovre på spillet, og man burde have cementeret sejren, uanset at det helt tydeligt kneb med kræfterne for to af de hårdest arbejdende rødblusede, anfører Østberg og Aabech.

Flot dobbeltredning

I overtiden pressede Kolding på med lange indkast og hjørnespark, det gav først en god afslutning til Mathias Verreth, som tvang HIFs keeper Filip Djukic ud i en meget stor vandret-redning, og på returen tæt ind under mål, fik den unge målmand igen pareret flot. I slutminutterne var Djukic absolut medvirkende til at HIF igen fik "livsvigtige" tre point.Kort efter lukkede Hvidovre så kampen, da Koldings Christian Kudsk forsøgte at få et frispark på kanten af feltet, men kampens udmærkede dommer vinkede afværgende. Og så gik det stærkt den anden vej. Bolden endte på kanten for fødderne af Kim Aabech, der spillede en perfekt bold til Nicklas Halse på den rigtige side af offsideen, og her viste Halse overblik og fandt en helt fri Tobias Thomsen, der endte sin måltørke og scorede for første gang i 1. division siden 20. oktober.

Dermed sikrede HIF sig tre meget vittige point der betyder 9 point ned til Kolding under nedrykningsstregen, inden de to sidste kampe i grundspillet hvor FC Helsingør er næste modstander på fredag kl. 19.00 i Helsingør. ka-ma

menu
menu