Drømmemål af Aabech skærpede HIF’s sejrsvilje

Drømmemål af Aabech
skærpede HIF’s sejrsvilje

3-1 sejr over Næstved fik igen Hvidovre over stregen

FODBOLD: Med blot et enkelt point i de tre sidste kampe, havde HIF hårdt brug for point i bundopgøret mod Næstved. Odds’ne var heller ikke for gode efter det i løbet af ugen viste sig, at såvel Niclas Schmidt som Lasse Brandt ville være ude på grund af skader resten af sæsonen, og derudover har man jo yderligere seks mand i truppen ude med skader.

Midt i denne bedrøvelighed kunne træner Per Frandsen glæde sig over at Kim Aabech var tilbage efter sin skade, og på den positive side kunne han også bemærke, at HIF historisk set har et godt tag på Næstved, som man ikke har tabt til i flere år.

At Aabech ikke har spillet i to uger kunne bestemt ikke ses, han kom tilbage som “chefen”, gik forud på alle fronter, kunne holde på bolden, og når han virkelig rammer sit topniveau er han uden sammenligning 1. divisions bedste offensive spiller. En sådan dag ramte han mod Næstved, og så endda lige fra starten, hvor han med et pragtfuldt flugtskud bragte HIF foran, og dermed skærpede det ellers svækkede hjemmehold.

Kampen var få minutter gammel, da Oscar Buch sendte et perfekt indlæg ind i det bageste område af feltet, hvor Aabech dukkede op og sendte bolden op i hjørnet, - en drømmestart. Den blev dog noget ødelagt, da man kort efter også kunne tilføje oplæggeren Oscar Buch til klubbens skadeslisten. Han måtte udgå med en tilsyneladende alvorlig knæskade, der muligvis holder ham ude i omkring fire uger.

Den tidlige scoring gav også kampen noget offensivt liv, der normalt ikke kendetegner et bundopgør, - begge hold kom til flere gode muligheder, der bare ikke blev omsat til mål.

Det kampbillede fortsatte efter pausen og resultatmæssigt lå det på en vippe og var et spørgsmål om tid før vi fik en scoring til et af holdene. Den kom efter en time, da flot fightende Christopher Østberg brød godt igennem ind i feltet og sendte bolden videre til Lirim Qamili, der med en flad afslutning sørgede for 2-0.

Scoringen rystede gæsterne, der ikke virkede klar på HIF’s næste angreb, hvor et indlæg fik lov til at gå igennem feltet til Matti Olsen der fra baglinjen headede bolden tilbage til Lirim Qamili, som med et hovedstød således blev dobbelt målscorer, og en rigtigt god kamp af den unge kantspiller.

HIF fik desværre ikke mulighed for “bare” at køre den hjem, da gæsterne hurtig fik reduceret, hvor Næstveds bedste mand, Kristoffer Munksgaard, udnyttede et noget passivt hjemmeforsvar. I resten af kampen pressede gæsterne på, for at nå et par mål, og det var måske også kommet, hvis det ikke var for keeper Filip Djukic, der i den grad holdt sit hold inde i kampen med flere klasseredninger.

Ny bundgyser

Der er utrolig tæt i bunden af NordicBet-ligaen, og sejren holder HIF inde i kampen om den livsgivende 9. plads der udløser en ny sæson i ligaen.

Allerede på lørdag står HIF i samme situation, når man skal en tur til Skive, der også kommer med en flot sejr, - endda på udebane over HB Køge.

Så lad os derfor håbe at Aabech & co kan fortsætte det flotte spil fra Næstved-kampen og komme hjem med vigtigt point.

ka-ma

menu
menu