Du er en bevægelse, du er et mønster, du er en stor tung ting

Du er en bevægelse, du er et mønster, du er en stor tung ting

Materialet papir er omdrejningspunktet i den kommende udstilling i Galleriet på Hvidovre Hovedbibliotek. Du er en bevægelse, du er et mønster, du er en stor tung ting er titlen på udstillingen med værker skabt af billedkunstnerne Matilde Duus og Mette Nisgaard.

I en mere og mere digitaliseret verden, er biblioteket ét af de steder, hvor vi i dag finder den største ophobning af papir. Papir er et enestående materiale med en meget lang historie. Det er på én gang et utrolig sårbart og ekstremt stærkt materiale. Under de rette omstændigheder kan det bevares i 1000 (vis) af år, og samtidig er det et nemt nedbrydeligt materiale, der kan træde ind i naturens kredsløb.

Mette Nisgaard og Matilde Duus, som begge er begge uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i henholdsvis 2013 og 2014, præsenterer nye skulpturelle værker i papir, der fremhæver mange af papirets egenskaber og tilføjer en ny æstetisk dimension.

Begge kunstnere længe kredset om materialet papir – ikke kun gennem traditionel tegning, men også gennem en eksperimenterende og skulpturel tilgang til materialet, hvor papiret bruges som et byggemateriale i sig selv.

Matilde Duus modellerer sine værker frem i papirpulp og Mette Nisgaard indfarver papiret i et marmoreret mønster, hvorefter hun skaber rummelige værker hermed.

Papir-skulpturerne akkompagneres af tynde, enkle metalstrukturer, der er et gennemgående fællesgreb i udstillingen.

Alle er velkommen til fernisering på lørdag den 11. januar kl. 14, hvor begge kunstnere vil være tilstede.

Udstillingen kan ses fra i dag onsdag den 8. januar til søndag den 2. februar i Hovedbibliotekets åbningstid.

menu
menu