Duurhus tæt på en taburet i Folketinget

Duurhus tæt på en taburet i Folketinget

Det socialdemokratiske medlem af kommunalbestyrelsen Maria Duurhus, var et mulehår fra at blive valgt direkte ind i Folketinget ved onsdagens valg

158 stemmer var antallet af personlige stemmer, den lokale socialdemokrat Maria Duurhus manglede for at få det sidste mandat i Københavns Omegns Storkreds. Hun blev slået på målstregen af Ballerup-kandidaten Kasper Sand Kjær.

Maria Duurhus fik flest socialdemokratiske stemmer i Hvidovrekredsen, og er derfor ikke slået ud af resultatet:

- Man bliver lidt ærgerlig, men omvendt, havde jeg en følelse i maven der hed, jeg har fået et kanonvalg og et flot personligt resultat. Jeg er ret glad, for at få så stort et personligt stemmeantal med så lille en valgkreds, som jeg har i forhold til de andre kandidater.

1. suppleant på Vestegnen

De sammenlagt 6.092 stemmer Maria Duurhus opnåede i Københavns Omegns Storkreds, hvoraf 2.907 stemmer var personlige, betyder, at den 40-årige fængselssygeplejerske bliver 1. suppleant i storkredsen. Men hun vil dog ikke spå om, hvorvidt hun skal ind og vikariere i Folketinget i denne valgperiode:

-Det er svært at sige, jeg ved jo ikke om der er nogen skal på barsel eller have orlov. Var vi gået det ene mandat frem på Vestegnen, som vi var spået til, så var jeg kommet ind.

Kæmper videre for en plads ved næste valg

Det var første gang Maria Duurhus stillede op. Og hun har bestemt mod på mere, da Hvidovre Avis spørger hende, hvad der nu skal ske:

- Nu kommer jeg til at fortsætte med kommunalpolitik, mit sygeplejerskejob, og min rolle som mor, og så vil jeg arbejde videre for at Hvidovre bliver hørt på Christiansborg. Så vi ved næste valg kan få en repræsentant fra Socialdemokratiet.

Hun er dog ked af, at Hvidovre ikke fik nogen lokal stemme inde på Borgen:

- Jeg havde jo lidt håbet, at vi fik en lokal stemme på Christiansborg. Det må vi så kæmpe videre for, at vi får, og hægte os i benene på dem, der er blevet valgt ind, for at sikre vi (Hvidovre red. ) bliver hørt. Man kan jo stadig godt skrive til Christiansborg, selvom man ikke sidder i Folketinget.

Onsdagens valg betyder nemlig, at Hvidovre ikke har fået nogen lokale kandidater i Folketinget, idet Mikkel Dencker (DF) ikke genvandt sit mandat. np

menu
menu