Eksklusiv koncert i teaterchefens hjem

Eksklusiv koncert i teaterchefens hjem

Guitaristen Jakob Bro optræder ved dagligstuekoncert næste fredag

En af dansk jazz’ mest hyldede guitarister, Jakob Bro, giver en eksklusiv Hvidovre-koncert under Vinterjazz-festivalen 2020. Oplev den ECM-aktuelle musiker i intime rammer, når han optræder med sit eksperimenterende solo-format til en dagligstuekoncert i Avedøre, fredag den 21. februar.

Teater Vestvolden og Avedøre Bibliotek og Kulturhus har fornøjelsen af at åbne op for teaterdirektørs Stephan Pollners hjem i Avedøre til en unik koncertoplevelse, hvor Bro optræder i de private rammer med sit skrøbelige og farverige univers.

Jakob Bro er efterhånden en guitarist og komponist, som i internationale kredse omtales som en af Skandinaviens store jazzmusikere. En musiker, hvis greb om den lyriske jazz vækker resonans hos såvel kritikere som publikum. Herhjemme spiller han hyppigt udsolgte koncerter med sin trio med Thomas Morgan og Joey Baron, som han også internationalt har høstet stor succes med. Med et righoldigt katalog af udgivelser, hvoraf flere er blevet omtalt som hovedværker i nyere dansk jazz, har Bro løbende formået at nuancere sit udtryk i dialog med vægtige medspillere som Lee Konitz, Bill Frisell, Andrew D’Angelo, Jim Black, Thomas Knak m.fl., ligesom han har samarbejdet med digtere som Jørgen Leth og Peter Laugesen. Til marts udkommer hans nye album ‘Returnings’ med Palle Mikkelborg, Thomas Borgan og Jon Christensen på sværvægteren ECM, som Bro siden 2015 har været i stald hos. På ECM har han også været aktiv som sideman for Paul Motian og Tomasz Stanko.

Bro har de seneste år udforsket solo-formatet til en række udvalgte koncerter og gav bl.a. en gribende koncert på ALICE i maj måned. At opleve Bro solo er som at komme helt ind i maskinrummet, hvor klangfarver, stemninger og temaer udfoldes og udforskes. Bro har selv beskrevet det som at være til stede i hans øvelokale. Man mærker en anderledes legende tilgang, hvor der eksperimenteres med lyden, fra det helt skrøbelige til det støjende og skrattende. Men samtidig med Bros klare sans for atmosfære og lyrisk skønhed.

menu
menu