Ekstraudgifter steget til 15 millioner kroner

Ekstraudgifter steget til 15 millioner kroner

På det specialiserede undervisningsområde forventes det nu, at de forventede merudgifter er øget fra 12 til 15 mio. kr.

Der er endnu flere elever, der får specialundervisning end først antaget.

Dermed er de forventede ekstraudgifter på det specialiserede undervisningsområde steget fra 12 mio. kr. til nu 15 mio. kr.

Det fremgår af den økonomirapportering, som Børne- og Uddannelsesudvalget mandag blev præsenteret for.

De politiske fagudvalg modtager jævnligt økonomirapportering for deres område, og rapporteringen var således blot en orientering og status.

Spareforslag vedtaget

Ud af sagsfremstillingen fremgår det imidlertid, at der, som tidligere beskrevet her i Hvidovre Avis, er vedtaget en række besparelsesforslag, der skal være med til at rette op på ekstraudgifterne på netop det specialiserede undervisningsområde.

- Der er på nuværende tidspunkt forventede merudgifter på 15 mio. kr. på udvalgets område, hvor der foreligger udgiftsreducerende forslag på 7,15 mio. kr., lyder det blandt andet i sagsfremstillingen.

Der mangler således 7,85 mio. kr., hvis ekstraudgifterne skal dækkes. Ydermere er en budgetvedtaget reduktion på 2,5 mio. kr. endnu ikke udmøntet - og dermed kan underskuddet potentielt ende på 10,35 mio. kr.

- I forbindelse med vedtagelsen af budget 2019 blev der indarbejdet en reduktionsramme på 2,5 mio. kr. til senere udmøntning, som tog udgangspunkt i forventning om, at kommunen ville modtage midler fra Finansloven for 2019 på udvalgets område. Der er endnu ikke afklaring om Hvidovre Kommune vil modtage andel af finanslovsmidlerne, står der i orienteringen til det politiske udvalg.

key

De forventede merudgifter på det specialiserede undervisningsområde er steget fra 12 til 15 mio. kr.

De forventede merudgifter på det specialiserede undervisningsområde er steget fra 12 til 15 mio. kr.

menu
menu