En ildsjæl, både lokalt og i det internationale

En ildsjæl, både lokalt og i det internationale

I dag, tirsdag den 10. april kan en kendt og meget aktiv Hvidovreborger, fhv. afdelingsbibliotekar Flemming Thøgersen, Rebæk Søpark 15, fejre 75 års fødselsdag.

Flemming Thøgersen er bl.a. kendt for sit politiske og kulturelle virke i Hvidovre. Allerede som ung 26-årig tilflytter blev han indvalgt i kommunalbestyrelsen, som repræsentant for Det Radikale Venstre. Og det blev til ikke færre end 16 år i byrådet, den sidste periode som viceborgmester.

Det har især været det folkeoplysende arbejde, der har haft fødselarens interesse. Igennem årene er det blevet til mange initiativer, - medstifter af Hvidovre Teater og Hvidovre Teaterforening, en periode som formand, samt formand for oplysningsforbundet FORA, det tidligere FO/Frit Oplysningsforbund, hvor han i en periode var landsformand og stadig er med i bestyrelsen. En anden stor interesse har været Foreningen Norden, hvor han stadig er formand for Hvidovre-afdelingen.

Flemming Thøgersen er også fortsat en af dynamoerne i Det Radikale Venstre i Hvidovre, hvor han bl.a. har været kredsformand.

Et andet virkefelt har været det internationale arbejde. Thøgersen var således blandt stifterne af FN-forbundet i 1970, og i en lang årrække hovedkasserer i forbundet, samt aktivt medlem af internationalt udvalg.

Flemming Thøgersen har altid kombineret det lokale med det internationale, og har selv givet udtryk for "at der findes ingen bedre måde at skabe fred og forståelse mellem verdens folkeslag". Altså helt i tråd med visionerne bag FN.

menu
menu