En ildsjæl er gået bort

En ildsjæl er gået bort

Ældre Sagen i Hvidovre skriver mindeord om Kaj Olsen, der er afgået ved døden den 13. maj:

Skarpsindighed, iagttagelsesevne og tålmodighed, parret med en ganske afdæmpet fremtræden, kendetegnede Kaj Olsen i de mange år, han var en af hjørnestenene i det lokale arbejde i Ældre Sagen Hvidovre.

Oprindelig var Kaj Olsen uddannet som automekaniker hos Ford. Sidenhen i karrieren blev han også faglærer for de nye lærlinge i faget, og her blev han kendt som en både god og tålmodig underviser. Han kunne lære fra sig og forenkle de mange processer, som faget rummer.

Og det blev ikke mindre med tiden, hvor datateknologien for alvor tog fart inden for branchen, ganske som i andre fagområder. Ikke kun af nød, men også fordi den digitale udvikling og dens perspektiver interesserede og optog ham, begyndte han at sætte sig ind i dette område.

Og han blev aldrig nørdet, men havde til gengæld de vigtige egenskaber både at kunne fokusere på detaljerne og samtidig bevare overblikket. Kaj Olsen ønskede ikke at imponere, men gik mere op i, om budskaberne gik ind, når han underviste. Udover at være en god mekaniker var han også givende i sin undervisning.

Da pensionsalderen indhentede Kaj Olsen, var han ganske vidende på IT-området, men skulle nu træde af, - og hvad i alverden skulle der så ske herefter?

Om ikke før så i hvert fald nu var Ældre Sagen i Hvidovre et område, hvor han kunne fortsætte sit virke og kunnen. Det var især inden for IT-området, at hans venlige og imødekommende gemyt blev til både gavn og glæde for de mange medlemmer.

Og der var brug for ham. Talrige er de arrangementer og møder, hvor Kaj Olsen ofte sad diskret i kulissen og styrede de digitale værktøjer, så det hele fungerede. Som planlægger var han også rutineret. Og i de senere år stod han bag de mange undervisningstilbud og hjælpeindsatser inden for IT-området i lokalforeningen.

Men han kunne også være skarp ved redaktionsmøderne omkring lokalbladet og i andre sammenhænge, hvori han med sin viden helt naturligt deltog.

En vigtig brik i mekanikken i Ældre Sagen Hvidovre er ikke mere, og han vil blive savnet. Æret være hans minde.

Ældre Sagen Hvidovre

menu
menu