En ”indfødt” Hvidovredreng runder de 75 år

En ”indfødt” Hvidovredreng runder de 75 år

På mandag den 18 maj runder en kendt og aktiv Hvidovreborger, kommunalbestyrelsesmedlem Finn Gerdes de 75 år. Finn er født og opvokset i Hvidovre, - en rigtig Hvidovre-dreng, der som barn boede på Vigerslev Alle og tit har berettet om den gamle biograf Hvidovre Kino.

Sidste år kunne han fejre 25 års jubilæum i Hvidovres Kommunalbestyrelse, og var i oktober i audiens hos Dronningen for at modtaget Ridderkorset.

Finn blev for 55 år siden gift med Birte, også en rigtig Hvidovre-pige, og de har sammen tre børn, som også er bosat i Hvidovre, samt fem børnebørn. Når Finn holder fri, nyder han diverse udlandsrejser sammen med Birte og samvær med venner og familie.

I skole i Hvidovre

Finn Gerdes startede sin skolegang på Kettevejsskolen (i dag bedre kendt som Sønderkær) og fortsatte fra 3. klasse sin skolegang på Præstemoseskolen..

Han blev udlært møbelsnedker den 1. maj 1965, og arbejdede som snedker indtil 1986, hvor han på opfordring fra Finn Jensen, som han havde lært at kende på forskellige kurser, søgte job og blev konsulent i Arbejdernes Landsbank.

I banken arbejdede Finn Gerdes i meget tæt samarbejde med Finn Jensen (tidligere kommunalbestyrelsesmedlem, viceborgmester og skoleudvalgsformand) og det var bl.a. fra ham, at Gerdes også fik sin kommunalpolitiske interesse. Finn Gerdes var endvidere formand for LO-Hvidovre og det arbejde, sammen med sin interesse for Hvidovre helt generelt, fik vakt Finn Gerdes’ interesse for det kommunalpolitiske virke og førte til, at han således opstillede til Kommunalbestyrelsen for Socialdemokraterne ved kommunalvalget for første gang i 1993. Finn blev valgt ind og har siden den 1. januar 1994 siddet i Kommunalbestyrelsen for Socialdemokraterne.

Finn har siden 1994 haft sæde i de tekniske udvalg og var formand for Teknik- og miljøudvalget fra 1998-2013 og har endvidere haft sæde i Ejendoms- og arealudvalget og Økonomiudvalget. I indeværende periode har Finn sæde i Teknik– og miljøudvalget samt Bygge- og Planudvalget.

Det planlagte åbne hus på Kalkager er desværre aflyst grundet Corona-situationen.

menu
menu