En kendt og elsket Hvidovreborger er gået bort

En kendt og elsket
Hvidovreborger er gået bort

Karin Bancsi skriver mindeord om tidligere indehaver af Rebæk Bodega, Verner Brock:

Verner Alfred Brock er, efter et langt liv i Hvidovre, sovet ind med den nærmeste familie omkring sig.

Verner er nok mest kendt for sit arbejde bag baren på Rebæk bodega, hvor han og familien slog sig ned i starten af 70’erne.

Men Verner var født i København og tog allerede i teenageårene på søen med ØK og gik, som i mange andre gode historier, i land da han mødte sin elskede Ingrid.

Efter først at have været omkring vicevært på Frederiksberg, flyttemand og taxachauffør og hvad der måske skulle have været drømmejobbet som portør på Rigshospitalet dukkede muligheden for at forpagte Rebæk Bodega op. Familien rykkede teltpælene op og flyttede til Hvidovre.

På Rebæk Bodega formåede Verner og Ingrid at skabe en god stemning for den travle der kom forbi til en fyraftensøl, den morgenfriske der skulle have en Fernet Branca på morgenturen med hunden, men også for de mange stamgæster der havde brug for et lyttende øre, en sjov bemærkning eller et opmuntrende råd. Gik det helt galt så var der i ganske sjældne tilfælde også en mulighed for en seng i privaten for den der havde behov.

For os der var unge i 70’erne var Verner bag baren, Ingrid på syngende bornholmsk i køkkenet og pudlen Krølle vimsende rundt blandt gæsterne i lokalet - et varmt og hyggeligt centrum.

Verner var omkring både at være bestyrer og forpagter før han endelig overtog Rebæk Bodega som Restauratør. En kort periode var Verner og Ingrid væk fra Rebæk Bodega men var stadig en del af lokalsamfundet som ejere af chokoladebutikken i Rebæk Centret.

Verner solgte Rebæk Bodega i 1994 og fortsatte med opsyn af Mac Gordon og Glostrup Bodega og var endda også omkring hustruens fødeø på Strandslottet på Bornholm før han gik på pension for at nyde tosomheden med Ingrid samt børn og børnebørn.

Verner var et udpræget familiemenneske og vennernes ven. Privaten på Rebæk Bodega skabte i mange år rammerne om familielivet med børnene Jørgen og Jette også da den mindste, Jan, meldte sin ankomst til stor, men glædelig overraskelse for familien.

Verner og Ingrid mistede deres ældste søn alt for tidligt og i 2014 gik Verners elskede Ingrid ligeledes bort. Verner flyttede fra Hvidovre nord til lille Friheden hvor han stadig satte stor pris på fællesskabet og familiehyggen med børn og børnebørn. En fantastisk far, morfar og farfar er gået bort.

Æret være Verners minde.

menu
menu