En livsløgn og bobler af glas

En livsløgn og bobler af glas

Hvidovre Amatørscene klar med efterårets anden forestilling midt i november

Livet har det med at ændre retning, og når man kommer på kollisionskurs med andre mennesker, tvinges man sommetider til at kigge op.

Og det er lige netop sådan det går i efterårets anden forestilling på Hvidovre Amatørscene i huset på Byvej. I “Glasbobler” tager vi et kig ind i fem tilfældige menneskeskæbner, der flettes sammen over en enkelt dag, hvor livet slår dem ud af kurs. En ældre kvinde, der ikke vil affinde sig med livet som det blev. En livstræt hjemmehjælper uden mål. En selvforherligende psykolog, der aldrig ser sig tilbage. En usikker og letpåvirkelig rengøringsassistent og en livsangst teologistuderende.

Alle klarer de sig igennem hverdagen med hver deres overlevelsesstrategi, og hver deres livsløgn.

Om fortrydelse

“Glasbobler” er skrevet af den danske dramatiker Julie Petrine Glargaard, der modtog Danske Dramatikeres Talentpris i 2015 for samme tekst. Den er et tragikomisk og næsten filosofisk stykke om livets veje, der ikke altid fører én derhen, hvor man havde regnet med. Om fortrydelse og om at række ud efter nogen og måske - måske ikke - nå hinanden.

- Man kan ikke undgå at såre nogen. Medmindre man altså spærrer sig inde i en glasboble” siger en af karaktererne i forestillingen. Med de ord udtrykker hun noget, der er helt centralt for forestillingen. For her har karaktererne gjort lige netop det. For at rumme og komme igennem livet, har de hver især lukket sig inde i hver deres lille boble af glas. Men glasboblerne går i stykker i sammenstødet med andre mennesker, og i denne forestilling slipper ingen for at blive konfronteret med egen livsløgn.

Rørende og humoristisk

På mange måder er “Glasbobler” en fortælling om ikke at turde tage livet på sig før det næsten er for sent. Det er en rørende og poetisk fortælling krydret med masser af humor. Med “Glasbobler” viser Julie Petrine Glargaard så fint livet som et forunderligt net af relationer, mens hun spejler mennesket med alle vores livsløgne og måder at forhold os til livet på, uden egentlig rigtigt at række ud efter hinanden, fordi det simpelthen er for skræmmende.

Udover et par nye ansigter på scenen, bringer “Glasbobler” også en anden slags debut med sig. Med forestillingen springer instruktør Louise Frydendahl Ladefoged nemlig ud som lyddesigner: - Jeg har længe gerne ville arbejde med lyd, og med den her forestilling gav det mening at give det et skud. Handlingen foregår mange forskellige steder, og der er lyd et fantastisk hjælpemiddel. Der er flere af scenerne, der bruger lyden som kulisse, og på den måde tror jeg aldrig, at publikum vil være i tvivl om, hvor vi er henne.

Forestillingen spiller på Byvej 56. Premiere den 15. november kl. 19.30. Derefter spiller forestillingen: Søndag den 17. november kl. 16.00, mandag den 18. november kl. 19.30, onsdag den 20. november kl. 19.30, fredag den 22. november kl. 19.30, søndag den 24. november kl. 16.00, tirsdag den 26. november kl. 19.30, og onsdag den 27. november kl. 19.30. Billetsalg på datsbilletten.dk - pris: 80 kr. og 60 kr. (stud./pens.)

menu
menu