En stor del af Hvidovres kulturarv og identitet fjernet af bulldozerne

En stor del af Hvidovres
kulturarv og identitet
fjernet af bulldozerne

Så har bulldozerne fjernet den sidste rest og det eneste sted der bærer fortællingen om det offentlige, kulturelle liv i Hvidovre, her forud for det såkaldte velfærdsamfund. Risbjerggård-salen fra 1934 blev revet ned i sidste uge, og kun stuehuset - en del af den gamle gård og restaurant fra 1800-tallet - har fundet nåde for vore kommunale planlæggere, og skal nu restaureres i forbindelse med det kommende bymidteprojekt.

Med nedrivningen af den sunde murstensbygning har vi også sagt farvel til en betydelig del af Hvidovres politiske liv. Det var her der blev holdt sejrsfester af socialdemokraterne og tilflytterne, og for rigtig mange borgere og for flere generationer rummer Risbjerggård-salen oplevelser og minder om dramatiske møder, kroballer, danseskole, teaterforestillinger og revyer, koncerter, sportsarrangementer og senere HIPS-tiden med bl.a. rockkoncerter. Her har mange fundet deres udkårne, knyttet livslange venskaber, - jo, rigtig mange minder knytter sig til den palet af begivenheder, der er foregået på "Gården". At Risbjerggård-salen også i de senere år har været det mest bookede sted for de lokale foreninger, bør vel også nævnes i denne afskedsfortælling. Hvor foreningerne nu skal sendes hen, vides ikke?

En stor del af kulturarven og Hvidovres historie og identitet er nu fjernet af bulldozerne, - det kan vi kun beklage.

Desværre må vi også stille os tvivlende overfor det kommende bymidteprojekt, der bestemt ikke trækker i retning af mindre beton og mere bæredygtighed, når man erindrer sig kommunens utroligt dårlige erfaringer andre steder.

Niels Erik Madsen, red.

Hvidovre Avis.

menu
menu