EN TAK OG FARVEL TIL BØRGE KØBMAND

EN TAK OG FARVEL  TIL BØRGE KØBMAND

Jeg kunne desværre ikke deltage ved Børges afskedsreception sidste tirsdag den 1. oktober. Jeg vil derfor benytte lejligheden til at sætte nogle ord på den betydning han igennem mange år har haft for mange mennesker.

“Din Købmand Børge” har været en vigtig del af fundamentet i det lokale netværk i Avedøre Stationsby.

Sammen med en del andre markante personligheder har han været med til at skabe sammenhæng og sammenhold i lokalområdet.

Børge er noget man bedst kan beskrive som et “elskværdigt menneske”, og han har mødt alle andre mennesker, børn, unge og gamle med kærlighed, ærlighed og respekt.

Jeg har i mere end 40 år arbejdet med socialt udsatte, kriminelle og hjemløse unge. Igennem mit arbejdsliv har jeg opdaget nødvendigheden af, og betydningen af mennesker som Børge. Mennesker der med tillid, skaber fælles ansvarlighed, “blot” ved altid at møde alle med anstændighed og værdighed.

Avedøre Stationsby har været privilegeret af en del mennesker, der ligesom Børge, tog et ansvar som de egentlig ikke var ansat til.

I flæng kan nævnes Leif fra Brugsen i Store Hus, Arne Rømer halinspektør i Avedøre Idrætscenter, Jytte Lemche beboerrådgiver, Hanne Petersen formand for afd. bestyrelsen og Niels Pedersen Fritidsbutikken. Det disse store personligheder havde tilfælles var at de ikke gjorde forskel på andre mennesker. Alle uanset, køn, race alder eller social status blev mødt med den samme tillid og de samme forventninger.

Den tilgang - tilliden til at alle mennesker har en positiv intention - har været med til at skabe gode relationer på tværs af generationer, og det er tankevækkende at ingen af dem jo var ansat til socialpædagogiske funktioner.

Det synes jeg vi, borgere, afdelingsbestyrelser, lokalpolitikere og regering bør tage ved lære af.

Problemerne omkring kriminelle og socialt udsatte unge løses nemlig ikke med symbolpolitik, der kræver hårdere straf og laver særlove for store boligområder på såkaldte Ghettolister. Nej den bedste medicin mod kriminalitet og social udstødelse er en daglig dosis af normalitet. Noget så banalt som at blive set og behandlet som et almindeligt menneske, der er en del af et lokalt netværk.

Det er lige præcist det som Børge Købmand, sammen med de andre nævnte, har været med til at skabe. Uden dig/jer var Avedøre Stationsby aldrig blevet det samme.

Birger Mosholt

Børge Købmand

Børge Købmand

menu
menu