Endelig en hjemmesejr til HIF

Endelig en hjemmesejr til HIF

2-0 over Vendsyssel gav kontakt med midterholdene i 1. division

FODBOLD: For første gang i 20/21 tog Hvidovre en hjemmesejr i 1. division, da man fortjent nedlagde det nedrykkede Superligamandskab fra Vendsyssel FF med 2-0 på mål af Ahmed Iljazovski og Kim Aabech efter to hjørnespark.

Hvidovre kom også bedst fra start på et vindblæst Pro Ventilation Arena, hvor hjemmeholdet startede med medvind. Og der var virkelig blæst til angreb, med dirigenten Kim Aabech som en velspillende og arbejdsom initiativtager.

Efter et kvarter kom kampens første store chance, da en diagonal bold endte hos Oscar Buch, der flot tog bolden ned og kun en hurtig fodblokering fra Kevin Ray Mendoza i Vendsysselmålet forhindrede HIF’eren i at bringe sit hold på sejrskurs. Det var dog den eneste rigtig store chance i lang tid, hvor Hvidovre fortsatte det gode spil, men hvor udfordringen var at spille chancerne rigtig store. Især omstillingerne løb desværre ud i sandet.

De nordjyske gæster kom bedre med mod slutning af halvlegen, og kom til et par enkelte chancer. Farlige Mikkel Agger havde muligheden efter 38 minutter, hvor han tog bolden godt ned, men afsluttede lige på HIF-keeper Marco Brylov, der også kort efter stod i vejen for Agger, der kom til en lidt for let chance. Her var Brylov hurtig i reaktionen.

Kort før pausen skulle Marcus Lindberg nok have haft et straffe, da han tydeligt for det fleste, blev flået i trøjen og holdt tilbage på baglinjen, men dommerens fløjte forblev tavs.

Godt keeperspil

Efter en chancefattig 1. halvleg, hvor Hvidovre var bedst, kom 2. halvleg godt i gang med en chance til begge mandskaber, da først Vendsyssel fik sendt en afslutning på overliggeren og ti minutter efter skulle Mikkel Agger have bragt udeholdet i front, da han kom alene med Brylov, men afslutningen gik forbi kassen. I den anden ende var Oscar Buch katalysatoren for Hvidovres angreb, og inden Aggers chance, sendte Magnus Westergaard en god indenoms aflevering til Buch, der dog måtte nøjes med et hjørnespark.

Efter en god start fra Vendsyssel satte Hvidovre sig igen på kampen, og efter 67 minutter pressede det så for alvor på. Oscar Buch sendte et godt indlæg ind i hovedet på Marcus Lindberg, hvor keeperen måtte helt op i hjørnet og give hjørne. Men her fik Hvidovre så endelig gevinst, da Ahmed Iljazovski fik prikket bolden i kassen og scorede til 1-0. Hans første mål i den røde HIF-trøje.

Med et kvarter igen fik gæsterne igen en mavepuster, da Lasse Steffensen sendte en arm i hovedet på Tobias Thomsen. Det kostede den jyske spiller gult kort nummer to, så Vendsyssel måtte spille resten af kampen i undertal.

Kort efter var det Thomsens tur til at iscenesætte Buch, der efter nogle snævre driblinger, blev nedlagt i feltet og denne gang lød dommerens fløjte resolut. Desværre var Hakan Redzep ikke lige så sikker på det efterfølgende straffespark, – han sendte en forkølet afslutning lige på keeperen og Vendsyssel var derfor stadig med i opgøret.

Men med ti minutter fik Hvidovre så igen bolden i mål og igen var det efter et hjørnespark, hvor Kim Aabech, der kronede en god kamp, med at stige op og dirigere bolden i modsatte hjørne, – næsten som en kopi af fader Hans Aabechs formåenhed. Det kan Kim altså også! Målet sikrede Hvidovre tre vigtige point, der betød kontakt med midten af 1. division, og at Hvidovre nu kun har fire point op til oprykningspillet.

ka-ma

menu
menu