Enig i, at medarbejdere ikke længere må låne lokaler?

Enig i, at medarbejdere ikke længere må låne lokaler?

Hvidovrelisten, Konservative og Venstre svarer på, om de synes, det er en god beslutning, at f.eks. lærere ikke længere kan låne kommunens lokaler

Elendig fordelingspolitik, svært at gøre alle glade eller bør man bare glæde sig over de privilegier, man indtil nu har haft?

Tre lokalpolitikere svarer på, hvad de synes om en af konsekvenserne ved en politisk beslutning om at optimere brugen af de kommunale lokaler. Lokaleoptimeringen har fået den betydning, at kommunens medarbejdere fra august 2020 ikke længere må låne lokaler til private arrangementer.

Som beskrevet i sidste Hvidovre Avis har kommunalbestyrelsen IKKE truffet den konkrete beslutning om ændringen, men medlemmerne af Økonomiudvalget er blevet orienteret om konsekvensen.

Hvidovre Avis har spurgt kommunalbestyrelsens partier og listers ordførere, om de mener, at det er en god beslutning, de inddirekte har været med til at træffe.

Bør laves om

Arne Bech, Hvidovrelisten:

Er du enig i, at du har truffet en sådan beslutning?

- Jeg vidste ikke, at jeg havde været med til at beslutte, at lærerne ikke længere må bruge deres arbejdsplads til private arrangementer. Jeg er ikke en del af den beslutning, siger Arne Bech og henviser til, at det alene er Økonomiudvalget, der er blevet orienteret om ændringerne, og at den konkretet ændring ikke har været en del af sagsfremstillingen til kommunalbestyrelsens behandling af punktet om lokaleoptimering.

Hvad synes du om beslutningen?

- Jeg synes, at den beslutning skal laves om - på et oplyst grundlag. Det er en ringe politik, at det alle ikke kan få, det må ingen få. Det er en elendig fordelingspolitik. Så kan kommunalbestyrelsen heller ikke holde nytårsfest i rådhusets kantine uden at bryde den kommunale fuldmagt, siger Arne Bech.

Forstår ærgrelse

Steen Ørskov, Konservative:

Er du enig i, at du har truffet en sådan beslutning?

- Som avisen har beskrevet, traf kommunalbestyrelsen beslutning om at optimere anvendelsen af kommunens lokaler i slutningen af 2019. Efterfølgende blev økonomiudvalget i starten af december orienteret af kommunaldirektøren om, at det indebar bortfald af visse medarbejderes mulighed for at låne lokaler på arbejdspladsen. Dette var altså en orientering om en konsekvens - og ikke et punkt til politisk behandling på udvalgsmødet, lyder det fra Steen Ørskov.

Hvad synes du om beslutningen?

- Jeg forstår udmærket, at de ramte medarbejdere ærgrer sig, men måske skal man hellere glæde sig over de fordele, man nåede at få. Kommunen må ikke udleje lokaler jf. reglerne, og man kan spørge, om det i virkeligheden har været en praksis, som er tæt på at kunne have skattemæssige følger. Andre mennesker lejer lokaler til f.eks. konfirmationer til tusindvis af kroner, så hvis man har adgang til f.eks. at benytte et lærerværelse med diverse faciliteter gratis eller for et symbolsk beløb af 500 kr, så vil nogle kunne mene, at det har en værdi, som skulle beskattes. Jeg tror, at alle er bedst tjent med at komme videre efter de vedtagne regler, skriver Steen Ørskov i et skriftligt svar til Hvidovre Avis.

Umuligt at glæde alle

Charlotte Munch, Venstre:

Er du enig i, at du har truffet en sådan beslutning?

- Hvidovre vokser og kommunen har heldigvis et meget aktivt foreningsliv, som vi gerne vil støtte op omkring. Derfor skal vi også i Hvidovre, ligesom mange andre kommuner, arbejde mere aktivt med vores lokaleoptimering. Det er administrations anbefaling at personalerum på skolerne bringes i spil til fritidsbrug. Det betyder desværre også, at kommunen ikke længere kan tilbyde lærerne at låne lokalerne som tidligere, svarer Charlotte Munch.

Hvad synes du om beslutningen?

- Det er ikke noget vi er stolte af, men det er desværre vilkårene, når man har begrænset kapacitet. Så er det ikke muligt at glæde nogen uden at skulle skuffe andre. Beslutningen vedrørende lokaleoptimering er i første omgang en testperiode på et år, hvorefter den kan justeres. Alle foreninger får nu mulighed for at booke lokaler gennem et fælles bookingsystem. På den måde er der mere gennemsigtighed, skriver Charlotte Munch.

Socialdemokraterne, DF, SF og Enhedslisten har ikke svaret Hvidovre Avis på spørgsmålene om de ændrede muligheder for at medarbejdere kan låne kommunale lokaler.

key

menu
menu