ET BUDGET UDEN CHOK

ET BUDGET UDEN CHOK

Men med masser af bæredygtighed: Både økonomisk, socialt og miljømæssigt, skriver ANDERS WOLF ANDRESEN(SF):

Processen med det kommunale budget er gået i gang og det betyder, at det normalt er tid til skræmmende overskrifter her i avisen om store underskud og alvorlige ulykker, der venter hvis ikke der gennemføres drastiske millionbesparelser i kommunen.

Men den slags chokterapi bør borgere og kommunale medarbejdere ikke blive udsat for i år.

Det var nemlig en vigtig pointe i det fire-årige budgetforlig, vi i SF var med til at indgå sidste år, at vi fik skabt balance mellem indtægter og udgifter fire år frem, så vores fælles budgetkonto som borgere i kommunen ikke går i overtræk og vi skal til at lave drastiske nedskæringer med fyresedler til pædagoger og al den slags trælse ting. Hvis vi alligevel kommer til at stå med valget om at hæve skatten en lille smule for at undgå at fyre vigtige velfærdsmedarbejdere som som pædagoger, hjemmehjælpere og lærere, så mener SF at en lille skattestigning kan være nødvendig. Det sagde vi også op til indgåelse af seneste budgetforlig.

Tværtimod håber vi i SF, at vi med den økonomiske bæredygtighed i kommunens budget og de positive toner fra regeringen og forståelsespapiret, der er indgået med os støttepartier, får råderum i kommunens økonomi til at gøre gode ting i stedet.

Mærkesagerne

I SF vil vi rigtigt gerne have fart i omstillingen til elbiler i Hvidovre og det ved vi også andre partier som Venstre og Radikale Venstre har været ude at sige her i Hvidovre. Helt konkret så vi gerne i SF at vi allerede nu beslutter at opsætte ladestandere 10 centrale steder i byen som stationer, indkøbscentre, stadion, Frihedens Idrætscenter og Torvet.

I SF har det i mange år været en mærkesag at få gratis psykologhjælp til unge under 25 år. Derfor håber vi at den afdækning af mulighederne forvaltningen kommer med efter sommerferien og aftalerne i forståelsespapiret med regeringen nu fører til at vi i praksis får det gennemført i Hvidovre.

Vi håber også at den mere robuste økonomi fører til at vi kan fjerne eller mindske nogle af de rammebesparelser, der er besluttet på skoler og daginstitutioner. Grundlæggende er SF’s holdning at hver en krone vi har i overskud skal gå til flere pædagoger og lærere, og mindre klasser, så vi kommer tættere på vores mål om max. 24 elever i klasserne.

Endelig glemmer vi selvfølgelig aldrig ældreområdet. Vi skal altid arbejde for flere sociale aktiviteter, bedre tid i ældreplejen og endnu bedre mad til vores ældre.

På den måde skal den økonomiske bæredygtighed, som vi i SF har været med til at skabe, føre til at vi også får en mere socialt og miljømæssig bæredygtig by - forhåbentligt uden behov for chokudmeldinger om økonomien.

Venlig hilsen

Anders Wolf Andresen

Kommunalbestyrelsesmedlem for SF.

menu
menu