Et drøn af en badminton-fight

Et drøn af en badminton-fight

BADMINTON: I sportens verden er det en kendt sag, at det sværeste ikke er at nå toppen – men derimod at blive hængende deroppe.

Men dén slags problemer har Hvidovre Badminton Clubs bedste hold tilsyneladende ikke, for selv om der også var modgang undervejs i lørdagens topkamp mod Solrød, så endte det alligevel med en forløsende sejr på 6-3.

En sejr der betød, at HBC konsoliderede førstepladsen i 1. division med maksimumpoint efter fem spillerunder og dermed forsat har skæbnen i egen hånd i forhold til oprykning til Badmintonligaen (det der svarer til Superligaen i fodbold).

Stemningen lørdag eftermiddag i HBC Hallen blandt de ca. 300 tilskuere var både fantastisk og medrivende - og blev ikkedårligere af, at de første tre kampe i holdmatchen, hvor Solrød kom sejrrigt ud af de to, alle varede mere end en time og af samme grund blev både dramatiske og spændende.

Men i stedet for 1-2 kunne det såmænd liges å godt have stået 3-0 til en af siderne.

Iben Bergstein/Sebastian Bugtrup vandt 1. mix med 21-15 i tredje sæt. Debutanten Ann-Sofie Husher Ruus fik 16 i tredje i sin single, mens Patrick Buhl/Anna Siess Ryberg tabte afgørende med 22-20.

Men derfra åd HBCs fightende mandskab sig tilbage i kampen i hvad der var tæt på at være den helstøbte holdindsats. Raul Must og Nicolaj Wolf sled sig til til tre-sæts-gevinst i deres singler - og i særdeleshed Wolf var tæt på at vise sit fulde potentiale.

Anna Siess Ryberg sled og slæbte i endnu en tre-sætter og lavede et sublimt comeback i 1. damesingle, hvor hun mønstrede en imponerende vilje, da hun ellers var gå kold på fysikken.

En bedrift, der fortjent indbragte Ryberg titlen som ”kampens spiller”.

En flot debut

Træner Anders Kristiansen havde i 11. time været nødt til at rotere flittigt rundt på sit hold, fordi Mette Werge måtte melde afbud. Det gav debuten til førnævnte Ann-Sofie Husher Ruus, som vandt sin double med Iben Bergstein.

– Ann Sofie fik en virkelig flot debut. Men det havde jeg nu også en tro på, at hun kunne få, fordi hun altid giver 100 procent til både træning og i kamp. Hun er en spiller, der hele tiden arbejder hårdt for at komme frem i verden, erklærede en grundlæggende meget tilfreds Anders Kristiansen.

Taberne fra Solrød havde kun anerkendende ord til overs for både sit eget og HBCs hold:

– Vi anerkender HBCs sejr i en tæt på meget velspillet kamp. Faktisk spillede vi selv sæsonens bedste. At vi så ikke vinder, er en cadeau til Hvidovre”, lød det fra Solrød-træneren Jakob Poulsen.

Også HBCs 2. hold, der jagter oprykning til 2. division, præsterede til topkarakter lørdag. Og selv om det var nummer 1 mod nummer 2 (Herlev) som mødtes, var der alligevel klasseforskel, – hvad HBCs 11-2 sejr dokumenterede med al tydelighed!

Lørdagens kampe betyder, at alle HBCs tre bedste seniorhold alle indtager førstepladsen i deres respektive rækker

menu
menu