Et frit og aktivt valg

Et frit og aktivt valg

Ønsker man som borger at få hjemmehjælp af en privat udbyder, er man i sin gode ret til at vælge det frem for den kommunale hjemmepleje.

Jeg personligt er ikke fortaler for hverken det ene eller det andet, og da slet ikke hvilken udbyder man skal vælge, hvis man ellers ønsker en privat udbyder. Det må være op til den enkelte.

Jeg tror imidlertid, at valget af en privat udbyder udspringer af et aktivt valg og dermed også er ledsaget af en aktiv holdning til, om man er tilfreds med kvaliteten af den service man får. Og hvis man har valgt aktivt til, kan man i øvrigt nok også vælge aktivt fra, hvis man ikke er tilfreds med kvaliteten af den service man får.

Man kan derfor godt formode, at langt de fleste af de omkring 400 borgere, der pt. står til at miste deres nuværende udbyder kort før årets udgang, er tilfredse med den service de får. Ellers ville de nok have valgt en anden privat udbyder eller den kommunale hjemmepleje.

Man kan således også godt formode, at langt de fleste af de omkring 400 borgere, er utilfredse med, at der skal ske en ufrivillig ændring i deres frie og aktive valg.

Det kan i sagens natur ikke udelukkes, at de kan blive lige så glade for en ny udbyder. Men det ændrer dog ikke på, at det er altid er godt at høre dem, der bliver berørt af ændringerne - før ændringer føres ud i livet.

Det er med udgangspunkt i borgernes situation og ønsker, at Hvidovre Avis i denne uge bringer en række læserbreve om emnet, og at vi i denne og sidste uge desuden har beskrevet de ændringer, der formentlig kommer til at ramme de 400 borgeres frie og aktive valg af private udbydere.

menu
menu