Få børn passes ikke hjemme

Få børn passes ikke hjemme

Nødpasning i Hvidovre Kommune kom hurtigt i gang

Antallet af børn under 9 år, der passes i de kommunale institutioner og skoler er dalet markant fra torsdag til mandag.

Helt konkret var antallet af nødpassede børn i de lokale institutioner mandag eftermiddag 70 børn i alderen 0-6 år. Langt de fleste af dem passes i deres egen institution.

- Det er kun et par børn, der ikke passes i deres egen institution, men de har til gengæld en voksen med sig, som de kender. Resten passes i deres egen institution, fortæller borgmester Helle Adelborg.

Ganske få i skole

På skoleområdet er antallet af børn, der ikke kan være hjemme, også lavt.

- Torsdag var der 400 børn i skole, fredag var der 44 og i dag (mandag, red.) er der 18 børn i skole. Ud af 5.500 børn i Hvidovre er det ikke ret mange, synes jeg, lyder det fra borgmesteren.

Hun fortæller, at det har været vigtigt for hende og sundhedsberedskabet, at der blev fundet en løsning, så alle børn kunne føle sig trygge - gældende for alle børn uanset om de er i institutions- eller skolealderen.

- Vi har valgt at holde åbent i de institutioner, hvor der er mere end 3 børn. Med det antal kan vi forsvare at holde dem åbne. Samtidig gav det jo heller ikke mening, hvis vi stuvede børnene sammen i en institution, siger hun.

Nødpasningsordningen gælder børn op til 9 år.

key

menu
menu