Farvel til Kometen og atter i gang med forfatterskabet...

Farvel til Kometen
og atter i gang med
forfatterskabet...

En næsten uvurderlig medarbejder, Renée Gjerløw, siger farvel næste onsdag

Der kan stå mange titler på Renée Gjerløws visitkort, bl.a. uddannet kok, musiker, roadie- og turnéchef, scenetekniker og forfatter. I de sidste 12 år og 1 måned har han dog været fuldt beskæftiget som teknisk servicemedarbejder i ”Kometen”, – tidligere Hvidovre Medborgersalen. Her har han været en utrolig populær og velanskrevet hjælp for de mange optrædende solister, orkestre og andre, – og ikke mindst takket være hans musikalske og tekniske kunnen.

Men nu er det slut. Næste onsdag den 30. november er det hans sidste arbejdsdag i ”Kometen”, og han holder en lille farvelreception samme sted fra kl. 15.00 til 17.00, – selvfølgelig under behørig hensyntagen til Corona-restriktionerne.

– Jeg er netop fyldt 69 år, og det begynder at knibe med de tungere opgaver i huset, fortæller Renée Gjerløw. - Jeg har jo også en del andre interesser, som jeg gerne vil dyrke, mens jeg er åndsfrisk og i rimeligt vigør.

Roadiechef for de kendte

Han elsker at lave mad til vennerne, men uanset hans uddannelse som kok hos legendariske Erwin Lauterbach, er det utvivlsomt mere musikken og forfatterskabet der mest trækker Gjerløw. Han er født og opvokset i det musikalske Århus-miljø, og kom til hovedstaden i 1969, hvor han med sin tekniske sans straks blev en kendt skikkelse indenfor datidens musiknavne. I mere end 30 år rejste hans land og rige rundt som en uvurderlig hjælper som roadie- og turmaneger for en række af de allerbedste orkestre, bl.a. Gasolin, Gnags, Anne Linnet-band, – ja, han har endog været roadiechef for en Elton John-turné i midtfirserne.

Med i HIPS

– Jeg stiftede første gang bekendtskab med Hvidovre, da en gruppe unge åbnede HIPS i en gammel ejendom på Gl. Køge Landevej, og jeg hjalp dem bl.a. med gode orkestrenavne. Her fik jeg mange herlige musikalske venner og bekendte, bl.a. lederen Erling Groth. Senere blev det til en række arrangementer på Risbjerggård, bl.a. med Gnags. Og mange af ”de gamle venner” mødes da stadig, bemærker Renée Gjerløw.

– Jeg var trist til mode da kommunen nedrev Risbjerggård. Her havde man en sal med en helt fantastisk akustik, og det er da mit håb, at lidt af den historik og gode musik også kan få indpas i det nye Kulturcenter Risbjerggård, hvor jeg sandelig håber, man vil bibeholde navnet.

Han har selv spillet i en lille trio, mest på gonga-trommer, og er vist nok begyndt igen med et par gamle venner. Men ellers har han på musikfronten senest medvirket til at få stablet et skønt band på benene – nemlig ”She Trio” med Sanne Graulund, Eva Malling og Benita Hastrup; – et band som iøvrigt har lovet at medvirke ved afskedsreceptionen næste onsdag.

Hvad han ellers skal få tiden til at gå med, ligger nogenlunde klart:

– Jeg skal tilbage til forfatterskabet, og måske også skrive lidt musik. For nogle år siden fik jeg en bog om Roadie-livet udgivet på Gyldendal, og jeg er så småt gået i gang med en ny bog, hvis indhold og titel, jeg dog ikke vil afsløre lige nu, slutter Renée Gjerløw.

mads-

menu
menu