Fem gange guld til Hvidovre Kajakklub

Fem gange guld til
Hvidovre Kajakklub

DM-ergometer i indendørs kajakroning blev en medaljehøst med fem guldmedaljer samt to i sølv og fem i bronze

KAJAKRONING: Når alle Hvidovre Kajakklubs ni deltagende ungdomsroere fik nye personlige rekorder, kunne dette års indendørs kajak-ergometerroning ikke rundes flottere af. Medaljehøsten lød nemlig på fem guldmedaljer samt to i sølv og fem i bronze til den lokale kajakklub.

Det var også 20 års jubilæum for dette stævne - igen i år afholdt i Rødovre Centrum, hvor hepperåb og skrål satte gang i en rolig indkøbsdag med rungen ned ad gange og centrets haller. Ikke mindst sat i gang af lokale støtter til Hvidovres egne snes roere.

Sprintlandsholdet med den flerfoldige verdensmester, René Holten Poulsen, i spidsen var blandt de prominente gæster til årets første mesterskab.

Stort deltagertal

I alt var 231 roere fra 26 klubber med i mesterskaberne. Det var derfor et hårdt hold, som Hvidovres kajakroere var oppe mod i de forskellige klasser. Selv om man ikke direkte kan overføre præstationerne på et ergometer til præstationer på vand, så bliver DM prioriteret højt også af atleterne på landsholdet. Mesterskaberne blev afviklet for de helt unge op til 12 år - og til de ældre i flere klasser og over distancerne 200, 500 og 1.000 meter samt en afsluttende mix-stafet over 5.000 meter. DM i ergometer arrangeres af Dansk Kano og Kajak Forbund i et samarbejde med Rødovre Centrum og Hvidovres egen, lokale kajakbutik, Dansprint på Strandmarksvej 27. Dansprints indehaver, Ole Torp, har ikke alene udviklet de ergometre, som kajakroerne ror på, men hans forretning er også for nylig kåret som gazellevirksomhed af Dagbladet Børsen.

Ny dansk rekord

Blandt de mere opsigtsvækkende resultater var, at Hvidovre Kajakklubs unge stortalent, Magnus Sibbersen, slog den gamle rekord på 1.000 meter fra 2008, og har dermed nu dansk rekord i sin ungdomsklasse under 18 år i tiden 03.51.26.

Hvidovres Magnus Kronby fik en fjerdeplads i tiden 04.11.87 med blot et kvart sekund til nummer tre, hvilket viser, hvor tæt kampen var. I herreklasserne fik Hvidovres Henning Christoffersen en 3. Plads og Bo Sørensen en 4. Plads. Også i 500m meter hos dame-seniorerne gik det godt for Hvidovre Kajakklub.

På 500 meter i 50+klassen blev Anita Højberg Kristensen guldvinder og den faste toermakker om sommeren, Ulla Boyhus, fik en 3. plads i 45+klassen. Endnu en førsteplads i 55+klassen fik Helle Stuart.

På den korte sprinterdistance på 200 meter fik en af klubbens helt nye, talentfulde, unge roere under 16 år, Tjark Paterson, en glimrende 8. plads, mens Magnus Sibbersen i sin klasse fik endnu en guldmedalje.

Dameseniorerne, Anita Højberg Kristensen og Helle Stuart, fik hver en guldmedalje i sprinterdistancen i deres klasser, mens der hos herreseniorerne i deres respektive klasser blev en sjetteplads til Bo Sørensen, en andenplads til Henning Christoffersen samt til Jan Skou.- kb

menu
menu