Fem gange nordisk mester

Fem gange nordisk mester

Hvidovres Magnus Sibbersen lavede det bedste resultat nogensinde i Hvidovre Kajakklub

RONING: Med det bedste resultat nogen sinde for Hvidovre Kajakklub til et nordisk mesterskab strøg Magnus Sibbersen af med fem nordiske mesterskaber og én sølvmedalje i Silkeborg. Nu lægges der an til DM og en hård juniortid.

Hvidovre Kajakklub har et par unge stortalenter, men Magnus Sibbersen i klassen for unge drenge til og med 16 år stak lidt af fra de øvrige ved at rydde næsten alle hylder for guldmedaljer ved de nordiske mesterskaber. Han brugte sin sidste sæson i U16-klassen ved dette års nordiske mesterskaber til at stille op i hele 7 løb. Fem af dem gav guld og 1 sølv. Det blev også til en enkelt diskvalifikation.

Forventningerne var også på forhånd i top. Allerede første løb gav guld til Magnus Sibbersen, da han i toerkajak med makkeren Mikkel Guldberg trods lidt modvind vandt overbevisende med næsten to sekunder ned til 2. pladsen. I firekajak med et hold fra mange forskellige klubber over blot 200 meter, blev det til sølv. Blot 0,3 sekunder op til den vindende båd, som også var dansk. Men i fire x stafet gik det galt. En finsk protest mod tyvstart i den danske båd blev taget ad notam med en diskvalifikation til følge og en finsk sejr.

Guldløb

Og så kunne de øvrige guldløb ellers begynde for Magnus Sibbersen. Især 200 meter enerkajak havde Magnus Sibbersen et stort ønske om at vinde, da det er egen præstation, der især bliver lagt mærke til. Vinden var desværre taget ti,l og der var kraftig modvind på banerne, men fra start til slut kom Magnus Sibbersen foran. Han vandt knebent med kun ét sekund til 2. pladsen, som også var dansk. Kun 45 minutter var der til at komme sig efter det løb, inden Magnus Sibbersen igen stillede til start på kongeetapen for enerkajak på 2.500 meter.

Med 19 både til start, heraf fem danske, fem svenske, fire norske og fem finske både, blev det en vild start. Vinden havde lagt sig lidt og kun de sidste 1.000 meter hjem var i let modvind. Magnus Sibbersen kom godt fra start og var med i førerfeltet med to andre danske roere. Blot 150 meter før mål, trak han taktisk rigtigt fra de to andre og vandt 2.500 meter løbet i suveræn stil.

Anden dagen på nordiske mesterskaber blev vanen tro for den danske “sommer” et skift mellem regn og solskin. Firekajak på 500 meter og toerkajak på 2.500 meter foregik i bøvlet vejr med flere skift. Der blev heppet på en klump af roere, hvor det ikke var til at se, hvem der var hvem. Men da bådene nærmede sig mål rykkede Magnus Sibbersen, og det blev til to guldmedaljer mere. Det sidste løb måtte afgøres efter målfoto.

Hvad så nu?

Næste år rykker Magnus Sibbersen op i den langt hårdere juniorklasse til og med 18 år, og én ting er sikkert: Man kommer ikke gratis til resultaterne. Med snart op mod 4.000 roede kilometer på årets rostatistik for Magnus Sibbersen handler det også om, hvordan motivationen holdes ved lige i alt den træning. Men mon ikke han er blevet ekstra motiveret til at træne og give den en ekstra tand, når der afvikles DM, som er fra den 1. - 3. september. Klarer han sig også godt til DM, er der mulighed for en udtagelse Olympic Hopes i Racice i Tjekkiet fra den 15.9 - 17.9 samt en udtagelse til U18 landsholdet, som er et af årets store mål.

sport@hvidovreavis.dk

menu
menu