Fibernet graves ned flere gange i træk

Fibernet graves ned flere gange i træk

Fibernetudbydere står på spring for at grave i vores fortove

Fibernetudbydere konkurrerer så hårdt, at de gerne graver fortove og indkørsler op lige efter en anden udbyder er færdig med at grave.

Det lyder helt som Ebberød Bank, siger borger, der netop selv har fået gravet fibernet ned og nu kan se frem til, at hans og naboernes fortove endnu engang skal graves op.

- Jeg har absolut intet at udsætte på arbejdet. Alt er gået fint og er lavet rigtig fint, men det er da en molbohistorie i den helt store stil, lyder det fra H.C. Andersen, der bor på Risholmen.

H.C. Andersen har selv indgået en aftale med TDC om fibernet, men da andre beboere i området har ønsket en anden udbyder, er der nu udsigt til, at der snart skal graves i området igen.

- Det lyder fuldstændig som Ebberød Bank, siger H.C. Andersen.

Flere på vej

Men faktisk kan arbejdet med at grave ud til fibernet fortsætte præcis som udbyderne ønsker - hvis de ellers får gravetilladelse af Hvidovre Kommune.

- Det er rigtigt, at TDC graver kabler ned omkring Risholmen, og der er forlydende om, at der kommer endnu et telefirma forbi, men de har ikke ansøgt om gravetilladelse endnu, lyder det fra Michael Daugaard, der er Vej- og Parkchef i Hvidovre Kommune.

Hvidovre Kommune oplyser, at TDC for nærværende har gravetilladelser til det syd-vestlige Hvidovre, mens Gigabit har gravetilladelse til et område syd for Strandmarksvej. I nogle boligområder f.eks. ved Strandvangsvej og Konkylievej overlapper de to telefirmaer hinanden.

- Der er så skarp konkurrence mellem telefirmaerne, at de først offentliggør deres planer “i sidste øjeblik”, det vil sige når de ansøger om gravetilladelse hos Vej og park. Dernæst ønsker de at gå i gang med gravearbejdet hurtigst, lyder det fra Michael Daugaard.

Så det betyder, at udbyderne kan komme til at grave deres føringer ned lige ved siden af hinanden?

- Ja, lige nu ser det ud som om det "fænomen" breder sig på godt og ondt. Det er jo godt ved, at man kan vælge mellem flere udbydere, men skidt ved at de graver i vores fortove flere gange, siger Michael Daugaard.

key

menu
menu