FIK VÆKKET DEM!

FIK VÆKKET DEM!

Den konservative mærkesag “Vild med Hvidovre” har vækket Socialdemokratiet af vintersøvnen!, skriver TINA CARTEY HANSEN:

Siden SF i juni 2020 stillede et forslag i kommunalbestyrelsen om at melde kommunen ind i foreningen Vild med Vilje, har vi Konservative og sidenhen Det Radikale Venstre bakket op om forslaget. Gentagne gange har vi opfordret til at gøre Hvidovre mere vild, og dermed gavne vores lokale dyre- og planteliv.

Otte lange måneder skulle der gå før Socialdemokratiet fandt ud af at det emne var værd at se nærmere på, og ikke bare sende til Det Grønne Råd. Vi er derfor glade for at borgmester partiet nu også er med på den grønne bølge. I fælles front må vi da kunne skabe noget godt og vildt for Hvidovre!

Hos De Konservative er fokus at lave en helhedsplan, men uden at det tager flere år. Det er nu der skal sås! Det her handler mere om nytænkning, end om økonomi.

Områder der bør ses på:

Offentlige arealer:

Kommunen skal gå forrest og lade områder være vilde, hvor det ud fra trafik hensyn er muligt. F.eks. et stykke af græsset ved Rådhuset?

Kommunens bygninger:

Ved alle kommunens bygninger, herunder skoler og daginstitutioner, bør det vilde tænkes ind. Er det en urtehave i børnehaven, en græsklædt væg på en skole, et tag med sedum på et renoveringsprojekt?

Boligforeninger:

Hvidovres boligmasse består med over 40% af alment boligbyggeri, så det er vigtigt at få boligforeninger med på ideen om vilde områder på deres arealer. Kommunen skal bistå med rådgivning, og et venligt skub i den vilde retning.

Private haver:

De lokale haveejere skal animeres til at lade en del af deres haver være vilde. Kommunen kan afholde arrangementer til inspiration.

Altaner m.m.:

Lad fantasien blomstre. En altankasse med blomster bidrager også til et bedre miljø.

Om det i sidste ende munder ud i at Hvidovre er med i “Vild med Vilje” eller “Danmarks vildeste kommune”, er for os Konservative ikke det afgørende. Det vigtigste er nytænkning, handling og fastholdelse - for naturen og Hvidovres skyld!

Tina Cartey Hansen

Kandidat til KV21

Det Konservative Folkeparti

menu
menu