Fire dage med forskning og viden

Fire dage med forskning og viden

Forskningens Døgn byder på fire foredrag i Beboerhuset Smedjen i Avedørelejren - det er gratis at deltage

Hvad ved forskerne om hunde- og kattesygdomme, hvad ved de om bakterier og personlig medicin, og hvor lang tid varer et sekund?

Det kan man få mere viden om, når den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn over fire dage også kommer til Hvidovre.

To borgere i Hvidovre har nemlig arrangeret, at videnskabsinteresserede borgere kvit og frit kan deltage i fire spændende foredrag i Beboerhus Smedjen i Avedørelejren. Bag foredragene står en håndfuld forskere og eksperter på de respektive områder.

- Vi synes at der skulle ske noget nyt her i Beboerhuset, så derfor har vi arrangeret de her foredrag, fortæller Leif Sommerdal, der selv er beboer i Avedørelejren.

Fire foredrag

Det første foredrag foregår den 25. april kl. 19.30. Her vil specialdyrlæge, lektor og PhD fra Universitetshospitalet for familiedyr Thomas Eriksen holde et foredrag om de problemer, som dyrlægerne støder på i klinikken. Det kan være en lang række problemstillinger, der på mange måder minder om de sygdomme, som mennesker får. Under foredraget vil Thomas Eriksen sætte fokus på etiske problemer ved kæledyrshold og tolkningen af forskningsresultater.

Det andet foredrag foregår fredag den 26. april kl. 17.00, hvor de to forskere Niels Westergaard og Steffen Jørgensen, henholdsvis docent, dr. Pharm og adjunkt, PhD fra Professionshøjskolen Absalon fortæller om, hvordan man med en simpel test kan lave en personlig medicinprofil.

Lørdag den 27. april kl. 11.00 vil lektor emeritus ved Københavns Universitet, Niels Bohr Instituttet Jes Henningsen give interesserede et videnskabeligt bud på, hvad tid egentlig er samt hvilken betydning tidsmålinger har haft for udviklingen af vores civilisation.

Sidste foredrag foregår søndag den 28. april kl. 15.00 og handler om bakterier og hvordan man er gået fra at betragte bakterier som skurke til at være vores bedste venner. Det er seniorforsker ved Gentofte Hospital Shiraz A. Shah, der fortæller om Bakterier: Fra skurk til helt.

Det er gratis at deltage, men det er nødvendigt med tilmelding. Det kan ske på avedorelejren.nemtilmeld.dk

key

menu
menu