Flere cykler skal give mindre kø på Avedøre Holme

Flere cykler skal give mindre kø på Avedøre Holme

Virksomheder på Avedøre Holme sætter cykling på dagsordenen i deres erhvervsområde, når de i uge 15 gør det ekstra attraktivt at cykle til arbejde. Målet er at skabe en ny cykelkultur, hvor det at cykle er en naturlig måde at transportere sig på

Hver dag møder cirka 9.000 mennesker ind på arbejde på Avedøre Holme, og det kan godt give trafikale problemer - især i morgen- og eftermiddagstrafikken. For selv om mere end halvdelen af pendlerne bor i cykelafstand fra deres arbejdsplads, så foregår transporten hovedsageligt i bil. Derfor er der i uge 15 arrangeret en “Cykeluge”, som skal vække lysten til at cykle på arbejde blandt medarbejderne.

I “Avedøre Holme Cykeluge” er virksomhederne blandt andet gået sammen om at tilbyde mobil cykelservice, så medarbejderne kan få ordnet cyklen, mens de er på arbejde. Samtidig skal let adgang til leje af elbiler og muligheden for at teste en elcykel gøre det let at transportere sig bæredygtigt, hvis man f.eks. skal til møder ude i byen.

Forsikringsselskabet “IF Skadesikring” er en af virksomhederne bag cykelugen, og her er arrangementet helt i tråd med virksomhedens profil:

- I Avedøre Holme Cykeluge sætter vi fokus på, at cykling er en både sund, effektiv og samtidig realistisk mulighed for mange af vores medarbejdere, når de skal på arbejde. Kampagnen hænger også fint sammen med vores CSR politik, hvor vi arbejder med medarbejdernes sundhed og med at minimere vores miljømæssige fodaftryk, fortæller Bo Petersen, Miljø- og Indkøbsansvarlig i IF Skadeforsikring, som allerede har taget initiativ til at udbrede “Cykelugen” til virksomhedens andre skandinaviske afdelinger.

Og alle undersøgelser viser, at det gør en forskel at cykle. Foruden den mindre trængsel og det bedre klima og miljø, giver cykling også gladere medarbejdere med i gennemsnit fem færre sygedage årligt end folk der ikke cykler. Samtidig viser nye undersøgelser fra Københavns Universitet, at syv kilometers cykling til og fra arbejde er lige så godt for sundhed og fedtforbrænding som 30 minutters højintensiv træning i et fitnesscenter fem gange om ugen.

Cykelugen fungerer desuden som optakt til kampagnen “Vi Cykler Til Arbejde”, der løber i maj måned, og som Cyklistforbundet står bag. Dermed er “Cykelugen” også en god lejlighed til at inspirere medarbejderne (samt seere, læsere og lyttere) til at melde sig til årets “Vi cykler til arbejde” kampagne. Tilmelding frem til 20. april på VCTA.dk

AKTIVITETER I CYKELUGEN:

“Ren Cykel” stiller med et mobilt cykelværksted, så cyklen kan blive ordnet, mens man er på arbejde.

“E-bikecentret” stiller 10 elcykler til rådighed til, som medarbejderne kan teste i løbet af ugen.

“Green Mobility” står klar med en række el-biler, som kan lejes som supplement til cyklen.

Supercykelstisekretariatet kommer forbi og fortæller om hovedstadsområdets supercykelstier.

menu
menu