Flere kvinder i kommunal- og regionspolitik

Flere kvinder i kommunal- og regionspolitik

På lørdag er der mulighed for at ”speeddate” flere af Hvidovres kvindelige kandidater

Kvinderådet har udnævnt den kommende weekend - den 3.-5. november - til national kampagneweekend for flere kvinder i kommunal- og regionspolitik.

- I denne anledning afholder vi et arrangement på lørdag den 4. november kl. 11.00 til 13.00 i samarbejde med Teater Vestvolden, for at sætte fokus på at få flere kvinder med i lokalpolitik, fortæller Tina Nordahl, Marie Louise Jørgensen, Maria Duurhus og Sara Benzon, fra koordinationsgruppen for kvinderådets kampagne i Hvidovre.

- Formålet med denne dag er at sætte fokus på, at der på landsplan kun er en tredjedel af alle lokalpolitikere, som er kvinder. Et tal, der gerne skulle ligge på omkring halvdelen, så det afspejlede samfundet bedre.

Til kommunalvalget i Hvidovre 2017 er det også kun cirka hver tredje kandidat, ud af de 103 opstillede, der er kvinder. Nogle partier har slet ingen kvindelige kandidater på listen. Der ligger derfor et stort arbejde foran os, hvis vi skal sikre, at begge køn er ligeligt repræsenteret i den kommende kommunalbestyrelse.

Tværpolitisk arrangement

Ved arrangementet vil der være oplæg fra ligestillingsminister Karen Ellemann, Lene Langhorn, den første kvindelige præsident i Lions og standup ved Tjelle Vejrup, der kigger på emnet med en komikers øjne.

Arrangementet er tværpolitisk og sætter derfor ikke fokus på den lokale valgkamp, men i stedet fokuseres der på, hvorfor det er vigtigt med flere kvinder i politik. Der vil ikke være langbordsdebat, men til gengæld mulighed for at “speeddate” Hvidovres kvindelige kandidater på tværs af partier og stille de spørgsmål du måtte have til dem.

- Vi håber, at både mænd og kvinder vil komme og deltage i arrangementet.

Børn er også velkomne og der vil være et børnebord med små aktiviteter, slutter Tina Nordahl, Marie Louise Jørgensen, Maria Duurhus og Sara Benzon.

oas@hvidovreavis.dk

Her ses plakaten for den nationale kampagneweekend.

Her ses plakaten for den nationale kampagneweekend.

menu
menu