Flot donation til Ukraine- flygtninge i Avedørelejren

Flot donation til Ukraine- flygtninge i Avedørelejren

I lørdags i Frihedens Butikscenter hentede Maiken Larsen og Vita Burenko en meget flot og stor donation, der senere blev leveret til de ukrainske flygtninge, der er bosat på vandrehjemmet i Avedøre.

Det hele startede med, at Maiken kontaktede butikcenteret på mail, og spurgte om de ville hjælpe? Centerchef Rene Ranch svarede straks, at han gerne ville støtte med 5.000 kr. til de nu 46 mødre og børn, der er flygtet fra Ukraine og som nu er bosat i vandrehjemmet i Avedøre. Maiken kunne vælge selv, – at få et gavekort for selv at købe ind til ukrainerne, eller der kunne laves en ønskeliste og så ville Føtex tilbyde at sælge til indkøbspris. Maiken valgte det sidste, for at få mest muligt ud af donationen.

Frivillig hjælper

Vita og Maiken har haft tæt kontakt med flygtningene siden de første kom til vandrehjemmet i Hvidovre i starten af marts måned. Maiken er uddannet sygeplejerske og har erfaring med tortur- og krigstraumer, så det faldt hende naturligt, at hjælpe til frivilligt, da hun pludselig fik Ukrainske flygtninge som naboer. Det har også været en kæmpe fordel, at have Vita i kontakten til ukrainerne, da Vita kan ukrainsk og dermed kan oversætte, da det langt fra er alle der kan engelsk. De er stort set dagligt på besøg hos dem, og får afdækket de behov de har, for at deres ophold her i Hvidovre bliver så uproblematisk som overhovedet mulig. De får en hverdag der fungerer nogenlunde. Der er mange der er flygtet meget hurtigt og derfor ikke rigtig har fået noget med sig til Danmark.

Indtil ukrainerne får opholdstilladelse, har de 50 kr. pr. voksen at leve for dagligt, og 40 kr. pr. barn. Det skal gå til alt fra mad, tøj, sko, medicin, hygiejne osv. Da det ikke rækker langt, har Maiken brugt sit netværk til at skaffe tøj, mad bleer, medicin osv. I den forbindelse har Maiken også taget kontakt til flere virksomheder, som bl.a. Frihedens Butikcenter, for at få donationer. I forbindelse med donationen har ukrainerne selv været med til at lave en ønskeliste, så de har alle nu fået tandpasta, hårshampoo, balsam osv.

Inden Maiken og Vita kørte fra butikscenteret, skrev de til ukrainerne at de var på vej med donationen, og ukrainerne stod alle klar til at tage imod da de kom. Det spredte virkelig meget glæde og de var meget taknemmelige.

Hvis man har lyst til at støtte eller donere til ukrainerne er man velkommen til at kontakte Maiken på mail: helpukraine@outlook.dk eller telefon 20 27 67 19 (Maiken har fuldtids arbejde ved siden af, så gerne send sms eller ring udenfor arbejdstid)

menu
menu