Flot musiklegat til Hvidovre-pige

Flot musiklegat til Hvidovre-pige

Et af de store musiklegater, vi har herhjemme, er stiftet af postbuddet Folmer Jensen (1936-1997), som levede et sparsommeligt liv uden familie. Han elskede klassisk musik og kom ofte i Tivolis Koncertsal, og da han døde som 60-årig, efterlod han sig en opsparet millionformue og én sidste vilje: Et legat til unge klassiske sangere og musikere.

Og dette års modtager af Folmer Jensens musiklegat blev Hvidovrepigen, violinisten Anna Agafia Egholm.

Folmer Jensens musiklegat blev overrakt for syvende gang i Tivolis Koncertsal. Legatet blev overrakt i forbindelse med koncerten "I krigens kølvand" med Tivoli Copenhagen Phil, hvor Anna Egholm spillede Vaughan Williams: “The Lark Ascending”.

- Legatet er en fantastisk dejlig gave, som bl.a. skal bruges på en ny bue, siger Anna Egholm, der samtidig fortæller at hun fik en stor drøm opfyldt, da hun spillede sammen med Copenhagen Phil i Tivoli.

22-årige Anna studerer i Schweiz, i Lausanne, hvor hun går på en solist master-uddannelse. Hun vender hjem om et halvt år når uddannelsen er færdiggjort.

Anna Egholm har gennem årene vundet et hav af priser og konkurrencer: “Distinction Award” og førstepræmie i The American Protégé International Music Talent Competition. Jacob Gades Violinkonkurrence, og i november 2017 vandt hun både 1. pris og publikumsprisen i Concours international de violon d’Avignon “Ginette Neveu”. I maj 2018 spillede hun i Kronberg sammen med blandt andre Gidon Kremer, Christian Tetzlaff og Sir András Schiff - og i år opnåede hun en flot finaleplads i årets Carl Nielsen Konkurrence.

menu
menu