Første barn har fået tilskud fra den kommunale Fritidspas-ordning

Første barn har fået tilskud fra den kommunale Fritidspas-ordning

Kommunalbestyrelsen godkendte i slutningen af sidste år at igangsætte en Fritidspas-ordning i Hvidovre. Ordningen indebærer, at forældre til børn og unge i alderen 6-17 år, der er bosat i Hvidovre Kommune, kan ansøge om økonomisk tilskud til deres børns fritidsaktiviteter.

Den første ansøger har nu modtaget økonomisk tilskud på vegne af sin datter, der længe har haft et højt ønske om at gå til spejder. Datteren bliver nu både tilknyttet en lokal spejderforening og får også mulighed for at deltage i lejrturer og andre arrangementer.

- I Kultur- og Fritidsudvalget arbejder vi for, at så mange børn og unge som muligt får glæde af kommunens kultur-, idræt- og fritidstilbud. Jeg er derfor utrolig glad for, at vi i samarbejde med kommunens foreninger og institutioner har fået etableret Fritidspas-ordningen. Uanset deres sociale og økonomiske baggrund, får alle børn nu mulighed for at blive en del af fritids- og foreningslivet; ingen skal ufrivilligt stå udenfor fællesskabet. Samtidig forpligter vi de lokale foreninger til at tage et socialt ansvar ved at inddrage lokale børn og unge, der normalvis ville stå udenfor fællesskabet, fordi forældrene måske ikke har råd eller overskud til at melde deres børn til spejder eller fodbold, siger Formanden for Hvidovre Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Maria Durhuus, der glæder sig over ordningen.

Ansøgere til Fritidspas kan opnå op til 1.200 kr. i kontingenttilskud pr. sæson og op til 700 kr. i tilskud til udstyr, beklædning o.l. årligt. Tilskuddene kan pt. anvendes hos folkeoplysende foreninger i Hvidovre Kommune samt hos Hvidovre Musikskole og Hvidovre Billedskole. Forældre kan ansøge direkte via mithvidovre.dk/fritidspas. Det er et krav, at ansøgende forældre modtager overførselsindkomst.

menu
menu