Fokus på mændenes sundhed i Hvidovre

Fokus på mændenes sundhed i Hvidovre

Der er gode muligheder for at blive inspireret, når Hvidovre Kommune deltager i Mens Health Week fra den 11. juni til 14. juni

Mænds sundhed er i fokus, når Hvidovre Kommune i uge 24, fra i dag tirsdag den 11. til på fredag den 14. juni, deltager i den globale Mens Health Week. I samme uge bliver der i mange lande sat spot på sundheden hos mænd i alle aldre. Årets tema er “Mænds Sundhed i Fællesskaber og Naturen”. Ideen med Mens Health Week er at gøre en forskel for mænds sundhed, og der vil være fokus på både fysikken, den mentale sundhed og det sociale liv.

Ofte halter mændene bagefter kvinderne i sundhedsstatistikkerne, og bliver f.eks. oftere ramt af livsstilssygdomme, ligesom mange mænd ikke altid er lige gode til at opsøge hjælp i sundhedsvæsenet. Det gælder også i Hvidovre Kommune, hvor mændene i langt lavere grad end kvinderne benytter de sundhedstilbud, som Hvidovre Kommune tilbyder.

I Hvidovre Kommune vil der derfor i uge 24 med start tirsdag 11. juni og frem til fredag 14. juni være masser af spændende nye aktiviteter, som skal være med til at give kommunens mandlige borgere ny viden om sundhed. F.eks. kan man få foretaget et sundhedstjek på genbrugsstationen ligesom der er en række events, der har fokus på fællesskaber, som kan være med til at styrke den mentale sundhed og det sociale liv. Man kan blandt andet tage sin søn eller datter med til eventet “Militærbane og bålmad for fædre og deres skolebørn” på Quark Centret. Man kan også deltage torsdag aften omkring temaet “Mænd og motorer”, hvor der bl.a. vil være foredrag, udstilling af biler og motorcykler og samvær omkring grillen. Derudover kan man i løbet af ugen få høre mere om fødselsdepressioner hos mænd eller køre med på en 20 km cykeltur i naturen.

Alt sammen er aktiviteter, som skal være med til at give nye input til, hvordan man som mand kan tænke mere på sin sundhed uden, at det bliver med løftede pegefingre. Sundhedsugen er udelukkende tænkt til at gøre mændene opmærksomme på, at man altid kan få nye og sundere vaner i samvær med andre.

- Vi ved fra undersøgelser og statistik, at der er forskel på mænd og kvinders sundhed. Mændene er set ud fra et sundhedsfagligt syn lidt mere udsatte end kvinderne. Ofte handler det om nogle vaner, som man skal have lavet om. Derfor er vi glade for, at vi med Mens Health Week kan være med til at sætte fokus på det her område, siger borgmester Helle Adelborg og tilføjer:

- I forvejen har vi i Hvidovre Kommune mange sundhedstilbud rettet mod mænd. Blandt andet har vi et populært forløb for mænd, der er ramt af kræftsygdomme. Det har fungeret godt for mændene, at de har kunnet være sammen med andre mænd i samme situation. På samme måde vil vi med de forskellige aktiviteter i Mens Health Week gerne tilbyde nogle aktiviteter, som kan være med til at gøre mændene klogere på deres egen sundhed og trivsel, siger Helle Adelborg.

På hvidovre.dk/sundmand kan man læse mere om de forskellige aktiviteter, som Mens Health Week byder på.

menu
menu