Forældrekritik overfor nye skoledistrikter

Forældrekritik overfor nye skoledistrikter

Sag om nye skoledistrikter sendt retur til kommunens administration

Om det er politisk modstand eller en borgergruppes indsats mod ændringer af skoledistrikter i blandt andet Risbjergkvarteret er uklart.

Men sagen om at sende ændringer af skoledistrikter i Hvidovre i høring er i hvert fald sendt retur til Hvidovre Kommunes administration.

Som beskrevet i seneste Hvidovre Avis, har Hvidovre Kommunes administration foreslået, at skoledistrikterne ændres, så forventet 11 børn fra Risbjergkvarteret i stedet skal starte på Gungehusskolen, når de starter i skole i skoleåret 2023/2024. Indtil videre ser det imidlertid ikke ud til, at forslaget i sin nuværende form sendes i høring, idet et enigt politisk Børne- og Uddannelsesudvalg sendte sagen retur.

Bedre socioøkonomisk balance

Et af partierne, der er repræsenteret i Børne- og Uddannelsesudvalget er Socialdemokratiet. De har på deres facebookside skrevet, hvad de mener om sagen.

- I Socialdemokratiet hilser vi skoledistriktsændringer velkommen, men det skal være ud fra de kriterier, der er vedtaget og som skal være en forudsætning for gode bæredygtige folkeskoler. Derfor har vi i dag stillet forslag om, at sagen sendes til ny administrativ behandling. Vi vil gerne se et forslag, hvor der er en bedre socioøkonomisk balance, skriver Socialdemokratiet Hvidovre.

Hvad det konkret betyder, vækker lidt bekymring i den ovennævnte borgergruppes Facebookgruppe ved navn "Risbjerg-borgere for bevarelse af Hvidovres nuværende skoledistrikter". Her har omrking 250 samlet sig for at drøfte, hvad de kan gøre for at modvirke den foreslåede ændring af skoledistriktet i Risbjergkvarteret. Nogle medlemmer giver udtryk for tilfredshed med at forslaget er sendt retur, andre frygter stadig den videre behandling.

Læs med i næste uge, hvor Hvidovre Avis har talt med repræsentanter for borgergruppen mod ændringer af skoledistrikter.

red

menu
menu