Forestillingen er Noel Cowards ”Privatliv”

Forestillingen er Noel Cowards ”Privatliv”

Debuterende instruktør: Bølgerne vil gå højt, rigtigt højt...

Ulykkelige sammen - ulykkelige hver for sig! Det er vel hovedingredienserne i Noel Cowards tidsløse kærlighedsdrama “Privatliv”, som Hvidovre Amatørscene vover at give sig i kast med her i foråret, og det endda med en debuterende instruktør fra egne rækker, Cecillia Isabella Frederiksen.

Der er premiere fredag den 29. marts, og derefter byder man på fem forestillinger i april måned.

Den debuterende instruktør havde primært ét mål da prøverne gik i gang: . Da det jo er min første gang som instruktør, var det vigtigt for mig, at skuespillerne vidste, hvad jeg havde af tanker for forestillingen, men også at jeg var åben over for deres input og tanker til både deres roller og samspil med hinanden. Komedieklassikeren “Privatliv” er jo spændende at gå i gang med, og bølgerne kommer med garanti til at gå højt. Rigtig højt...

Om forestillingen

Det er fem år siden Amanda og Elyot blev skilt efter et stormfuldt ægteskab. Nu har de begge giftet sig med nye partnere, som de er på bryllupsrejse med på et hotel i Frankrig. Det samme hotel. Da Amanda og Elyot får øje på hinanden, breder panikken sig hos begge, og de forsøger begge to at overtale deres respektive ægtefæller til at rejse. Sibyl og Victor nægter begge, og Amanda og Elyot må se hinanden i øjnene igen.

Til romantisk musik og i romantiske omgivelser forelsker de sig på ny, og stikker af til Amandas lejlighed i Paris. Men de har ikke ændret sig, og endnu gang ryger de i totterne på hinanden, og pludselig dukker Victor og Sibyl op i Paris.

Privatliv havde første gang premiere i Londons West End i 1930, hvor Coward udover at have skrevet stykket, også iscenesatte og spillede Elyot. Forestillingen blev en bragende succes i sin samtid, og er siden blevet spillet verden over. Trods sine niogfirs år er den ikke blevet mindre populær. Den smarte, berejste verdensmand Elyot, og den sofistikerede, egensindige hjerteknuser Amanda er stadig i 2019 et moderne par. De er to sider af samme medalje, og er måske netop derfor en ganske eksplosiv kombination. Begge to lige lidenskabelige, og lige stædige. De er ulykkelige sammen, og ulykkelige hver for sig. Begge har de giftet sig med deres ex’ fuldstændige modsætning. Elyot med den lidt kedelige, naive Sibyl, og Amanda med den bløde og meget lidt standhaftige Victor.

Bare en drøm!

- Det er netop sådan nogle kærlighedshistorier, som altid har fanget mig, og at kunne være med til at sætte en forestilling op, som indeholder netop det, er en drøm og jeg håber, at min kærlighed til denne forestilling skinner igennem til publikum, siger debutinstruktøren Cecilia Isabella Frederiksen.

For Cecilia står det tidløse kærlighedsdrama centralt i forestillingen. Et drama, hun mener, at de fleste formentlig kan se sig selv i, og en forestilling de fleste vil få noget ud af - ikke mindst idéen om at kærligheden kan gøre folk sindsyge og blinde, men samtidig kan blomstre op på ny efter mange års brud.

Forestillingen spiller på scenen, Avedøre Byvej 56, følgende dage: 29. marts kl. 19.30, 31. marts kl. 16.00, 1. april kl. 19.30, 7. april kl. 16.00, 9. april kl. 19.30 og 11. april kl. 19.30. Billetter via datsbilletten.dk eller tlf. 22 35 43 53 (hverdage kl. 15-19).

Privatliv

Privatliv

menu
menu