Fortsat besøgsforbud på plejecentre – men mulighed for ude-besøg

Fortsat besøgsforbud på plejecentre – men mulighed for ude-besøg

Restriktioner og retningslinjer skal beskytte borgere på plejecentre og i midlertidig døgnrehabilitering mod corona-smitte

Mange længes i denne tid efter at kunne besøge deres ægtefælle, forældre, bedste- og oldeforældre, der bor på plejehjem. Siden den 6. april, hvor Styrelsen for Patientsikkerhed gav påbud til landets kommunalbestyrelser om at forbyde besøg på plejecentre og aflastningspladser, har vi ikke kunnet besøge vores kære og nære, som vi har været vant til.

- Det er en svær situation, og besøgsforbuddet gælder stadig. Dog har vi på Hvidovre Kommunes plejecentre og i den midlertidige døgnrehabilitering givet mulighed for, at pårørende kan komme på besøg udendørs, fortæller direktør i Hvidovre Kommune, Susan Bjerregaard. – Nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen har gjort det muligt, at borgere på plejecentre og i midlertidig døgnrehabilitering kan se deres pårørende udenfor.

Susan Bjerregaard fortæller, at ordningen med udendørs besøg har været i gang i et stykke tid på kommunens plejecentre og i den midlertidige døgnrehabilitering, og at der nu er kommet information ud til de pårørende og på kommunens og plejecentrenes hjemmesider om retningslinjerne for denne type besøg.

Borgmester Helle Adelborg understreger, at Hvidovre Kommune fortsat følger sundhedsmyndighedernes anvisninger.

- Og vi skal hele tiden huske på, at formålet med både besøgsforbud og særlige retningslinjer for de udendørs besøg er at beskytte borgerne på plejecentrene og i den midlertidige døgnrehabilitering, fastslår hun. – Denne gruppe borgere har pga. alder, kroniske sygdomme og generel svækkelse en stor risiko for at få et alvorligt forløb, hvis de bliver smittet med coronavirus. Derfor skal vi blive ved med at passe rigtig godt på dem.

I retningslinjerne for ude-besøg på plejecentre og den midlertidige døgnrehabilitering i Hvidovre Kommune hedder det bl.a., at besøget skal aftales på forhånd med ledelsen på stedet, at det må vare 15-30 minutter og med mindst 2 meters afstand. Borgere på plejecentret eller i døgnrehabilitering må få et enkelt besøg med højst to voksne gæster, og så skal gæsterne være opmærksomme på, om de er helt raske, inden de drager afsted på besøg.

Nære pårørende til kritisk syge eller døende har hele tiden haft mulighed for at komme på besøg på plejecentrene og i den midlertidige døgnrehabilitering.

Besøgsforbuddet og retningslinjerne gælder indtil videre. Pårørende til borgere på plejecentrene og i den midlertidige døgnrehabilitering vil få besked, hvis der sker ændringer.

menu
menu