FRIHED TIL AT VÆLGE EN PRIVATSKOLE

FRIHED TIL AT VÆLGE EN PRIVATSKOLE

Venstre i Hvidovre: - SF har været medvirkende til at forringe den kommunale folkeskole, og går nu efter at ødelægge privatskolen!

I Venstre går vi ind for friheden til at vælge. Der er flere og flere danskere som vælger privat, – det gælder både inde for områder som hjemmepleje, men også på skoleområdet, hvor flere benytter sig af friheden til selv at vælge, hvor deres børn lærer og trives bedst.

Men det er ikke let at løbe en privatskole i gang, når man holder til i en fuldt udbygget kommune. Det er heller ikke let, når nogle partier stiller større krav til ens projekt, end at man følger reglerne.

I sidste uge sammenlignede SF Hvidovre med en bananrepublik, selv om man fulgte reglerne.

Vi mener ikke den danske lovgivning, på den måde kan beskyldes for at være på niveau med mindre velstillet lande.

Der er desværre i de sidste par budgettet sparet mere end 40 mio. kr. på skoleområdet. Her har SF været med til at forringe kommunens muligheder. Det jo ikke noget man kan lægge på skuldrene af privatskolen, at man derved selv har gjort det svært, at nå egne mål om max 24 elever.

I stedet for at gå efter privatskolerne, bør SF i stedet glæde sig over at flere og flere vil investere i deres børns skolegang. Når man vælger en privatskole, betaler forældrene selv en del af udgifterne, hvilket er en økonomisk gevinst for kommunen. Typisk lægger forældre også mere tid og flere ressourcer i skolen, til stor glæde for børnene.

Vi frygter nu at disse 180 børn som har valgt privatskolen i Hvidovre, af forskellige årsager, skal tvinges tilbage til de skoler som de har fravalgt, for at leve op til en politisk ideologi om – at frihed til at vælge er skidt.

Torben Nowicki Rasmussen

Charlotte Munch

Venstre i Hvidovre.

Charlotte Munch
.

Charlotte Munch .

menu
menu