- Frustreret over Parallelvej-forløb

- Frustreret over Parallelvej-forløb

Steen Ørskov Larsen, Konservativt kommunalbestyrelsesmedlem, mener forløbet har været bevidst fodslæbende

Efter mere end fem års arbejde i det kommunale system, kom det i forrige uge frem, at salgene af i alt fire grunde på Parallelvej alligevel ikke bliver til noget.

Som det fremgik af en artikel her i Hvidovre Avis, stillede Venstre nemlig forslag om, at grundene i stedet skal anvendes til bofællesskab.

Det er et forslag, der undrer Konservatives Steen Ørskov Larsen.

- Jeg må tilstå, at jeg er dybt forundret over forløbet omkring grundene på Parallelvej, hvor et politisk flertal havde bestemt, at der blev lavet en lokalplan, så fire parcelhusgrunde kunne udbydes til salg, lyder det fra Steen Ørskov Larsen.

Konservative stod sammen med Venstre, Dansk Folkeparti og Hvidovrelisten i beslutningen om, at grundene skulle udstykkes til i alt fire parceller.

-Det ville passe ind i området, som i forvejen er et udpræget villakvarter. Det har - helt ubegribeligt - taget cirka fem år at nå til dette, og slutsedlen skulle bare underskrives, så de fire tilbudgivere kunne købe grundene. Der er brugt masser af tid og penge på det - ja, vi har endda haft ejendomsmæglere til at forestå salget ad to omgange, siger Steen Ørskov Larsen.

Venstre skiftet mening

Steen Ørskov Larsen anerkender, at Hvidovre Kommune har brug for et bofællesskab, men han mener alligevel ikke, at den nye beslutning er gennemtænkt.

-På falderebet vælger Venstre så at foreslå at opføre et bofællesskab i stedet for. Efter at de hele vejen har været enige i, at fire parcelhuse var den rette løsning her. Det er jo fint at have mærkesager - og vi har også brug for den slags pladser, men dette er ikke den rigtige placering. Efter min mening var det rent ud sagt amatøragtigt og manglende respekt for beslutninger (som man selv har været enig i) at vende på en tallerken så sent, siger Steen Ørskov Larsen, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Han tilføjer derfor, at netop hans område, vil blive yderligere belastet af den nye beslutning.

-Nu kan den i forvejen hårdt belastede tekniske forvaltning så bruge ressourcer på at lave en ny lokalplan - og jeg tvivler ærligt talt på, at der nogensinde kommer et bofællesskab på stedet, siger han.

Bevidst fodslæbende

I det hele taget mener Steen Ørskov Larsen, at forløbet med salget af grunden på Parallelvej er dybt kritisabelt.

- Jeg er bare målløs over forløbet, som derudover bærer præg af at være så langstrakt og akavet, at man kan sidde med oplevelsen af, at nogen i forvaltningen har været bevidst fodslæbende, fordi løsningen med parcelhuse aldrig har haft opbakning fra borgmesterens parti, siger han og slutter:

-Vi må se, hvad der sker, og på et tidspunkt kommer lokalplan og evt. byggeprojekt jo til høring hos områdets beboere, lyder det fra Steen Ørskov Larsen.

Parallelvejgrunden der nu skal anvendes til bofællesskab.

Parallelvejgrunden der nu skal anvendes til bofællesskab.

menu
menu