Frydenhøjskolen besøgte Readings drengeskole

Frydenhøjskolen besøgte Readings drengeskole

For 10 elever på Frydenhøjskolen er deres syn på det engelske skolesystem ændret, da de for nylig besøgte Reading Skole i England - eleverne har skrevet om deres tur

Skoleuniformer, chips i madpakken og stærkt fællesskab.

Det var nogle af de ting, som elever fra Frydenhøjskolen oplevede, da de for nyligt var på studietur til England og besøgte en drengeskole i Reading.

Fem af eleverne har boet på skolen, mens de fem andre boede hos værtsfamilier. En af de elever, der boede på skolen var Casper.

- Det var meget hyggeligt, og man fik et godt fællesskab med de andre drenge på skolen. På skolen har de to forskellige huse, East-wing og South house. Som i Harry Potter-filmene kæmper de også mod hinanden i forskellige discipliner. Hver dag udbyder skolen aktiviteter for kostskoleeleverne; det være filmaftener eller idræt.

For Karim var oplevelsen på den engelske skole god, fordi han fik et indblik i en anderledes skoledag.

- Det var hyggeligt og man lærte en masse elever at kende. Opholdet lærte os hvordan man skal respektere lærerne. Det var fedt med alle de mange aktiviteter, da eleverne så kommer tættere på hinanden, fortæller Karim.

Nørder mere

Marc var en af dem, der boede hos en familie:

- Man fik snakket en masse engelsk, og fik et godt indblik i engelsk kultur, siger Marc.

Eleverne der boede privat pendlede dagligt til skolen, da mange elever kommer langvejs fra. Skolen har et rigtig godt omdømme og er derfor meget populær. Man skal f.eks. til optagelseprøve, selvom det er en offentlig skole.

Nicolas udtaler om opholdet hos en familie:

- Det var sjovt og anderledes. Der var meget fokus på lektier og så spillede begge børn instrumenter. Den ældste af børnene kodede også for sjovt to gange om ugen - det virker som om de nørder mere med tingene end vi gør. Jeg synes også det var interessant, at chips var en del af deres madpakke, siger Nicolas og tilføjer:

- Ud over at det var en drengeskole, var en anden overraskende ting, at de gik med uniform. For de engelske elever er uniformen til for at skabe fællesskab, siger han.

For Louay var det med skoleuniformerne meget anderledes end han var vant til.

- Jeg synes, det var lidt mærkeligt. Man får frataget sin personlighed, siger han.

Imponerende fremlæggelse

Besøget er et pilotprojekt med fokus på kulturudveksling, som en del af Frydenhøjskolens internationale profil. Skolen har således samarbejde med skoler i både Stuttgart, Tyskland og Reading, England, hvor elever besøger hinanden, deltager i skoledagen og bor privat. Det lægger sig op ad Frydenhøjskolens værdier som er fællesskab, udsyn og nysgerrighed.

Som en afslutning på mødet skulle de danske elever fremlægge foran 150 elever fra Reading skole. Emnet var Danmark og den danske skole. Her viste eleverne kundskaber inden for engelsk, kommunikation og gruppearbejde; noget vi dyrker meget i den danske skole. De engelske lærere og elever var meget imponeret over niveauet.

Besøget sluttede af med en fælles deklaration om, gennem et fælles projekt, at gøre vores skoler mere grønne; noget der kan være svært for Reading skole, da det er en fredet skole. Forhåbentlig kan skolerne gennem videndeling vise vejen for fremtidens grønne skoler.

Nogle af eleverne fra Frydenhøjskolen boede på drengeskolen i England.

Nogle af eleverne fra Frydenhøjskolen boede på drengeskolen i England.

menu
menu