Fyr Post Nord til valgene

Fyr Post Nord til valgene

Også i Hvidovre har vi demokratikrise pga. snailmail.

Vi skulle i min familie have modtaget valgkort seneste den 21. maj, men ved stemmeafgivningen til Europaparlamentsvalget den 26. maj måtte vi stadig spejde forgæves efter valgkort i postkassen.

Det samme kunne flere andre her i kvarteret melde.

Det er så OK, når kommunen venligt svarer (her Hvidovre), at jeg skal stemme samme sted som vanligt - og det er fint at vise kørekort, sygesikringskort eller pas som ID.

Men, men...

Specielt EP-valgene døjer med vanvittig og uforståelig lav stemmeprocent. Valgdeltagelsen i Danmark har ved de seks første valg til Europa-Parlamentet ligget på omkring 50 %. I Danmark steg valgdeltagelsen i 2009 til 59,54 %, og i 2014 kom den op på 56,32 %. Det er stadig alt for lidt.

Manglede valgkort er en barriere for dem, som måske ikke rigtigt ved om de gider... Man skal jo selv sætte sig ind i “hvad gør man så? Og hvor henne?”.

Ved ankomsten til mit stemmested i Frihedens Idrætscenter fortalte valgstyreformanden, at adskillige andre heller ikke havde modtaget valgkort. Og stemmelokalet var IKKE overfyldt.

Det er umuligt at sige lige nu, hvor stort problemet er, men det bør undersøges hurtigt inden Folketingsvalget.

Problemet er vort dysfunktionelle postvæsen, melder Hvidovre Kommune også her - for valgkort er sendt for længst, siger de. Det er vi simpelthen nødt til at lave om.

Valgkort via e-boks eksempelvis.

Det her var forudsigeligt og derfor ret uforståeligt, at ingen har taget højde for, at snailmail over hele landet virkeligt er - snailmail.

Under alle omstændigheder er vi nødt til at fyre Post Nord som budbringer ved valghandlinger - også i Hvidovre.

Keld Broksø,

journalist, forfatter og kommunikationsrådgiver,

Sdr. Kystagervej 35

menu
menu