Gammel fejl årsag til nedstyrtning af loft

Gammel fejl årsag til nedstyrtning af loft

En 25 år gammel konstruktionsfejl viste sig at være årsagen til, at loftet over Borgerservice på Hvidovre Kommune i december styrtede ned.

Det skriver fagbladet Ingeniøren, der har set den endelige skønsrapport efter ulykken.

- Det er skønsmandens vurdering, at den væsentligste årsag til kollapset er, at fastgørelsen af det nedhængte loft til ståltrapezpladen har været kraftigt underdimensioneret helt fra ejendommens opførelse, citerer Ingeniøren fra skønsrapporten.

Tilbygningen til Hvidovre Rådhus blev bygget i 1993, og den daværende entreprenør havde altså underdimensioneret de skruer, der blev brugt til at ophænge loftet. Da den nuværende renovering var i gang blev der blandt andet sat stillads på bygningen, og det medførte en nedbøjning af taget på ca. 9mm. Selve nedbøjningen var taget imidlertid designet til at kunne klare, men de førnævnte skruers bæreevne blev belastet med ca. 1,6 gange.

- Så nedbøjningen og vibrationerne fra entreprenørens arbejde kan altså have fået nogle af skruerne til at løsne sig, men den egentlige årsag var en på ulykkestidspunktet 25 år gammel fejl, skriver Ingeniøren.

key

menu
menu