GENKENDER IKKE DIT BILLEDE AF VIRKELIGHEDENS INSTITUTIONER

GENKENDER IKKE DIT BILLEDE AF VIRKELIGHEDENS INSTITUTIONER

– men lad os tale om dem der måske skal løftes, skriver MARIA STAGHØJ DURHUUS i svar til Anders Wolf

Kære Anders Wolf

Hvis du var Borgmester... Som du skriver flere gange i dit læserbrev, i forrige uges avis, så ville du tale om virkeligheden i børnehøjde. Den sætning er der vundet mange store valgslag på, det er retorisk smart, det rammer bredt og den går lige ind i hjertet på alle os forældre.

Men kære Anders Wolf, hvis du var Borgmester, så håber jeg at du ville bruge tid på at kigge ind i de forskelligheder som virkeligheden også bringer.

Minimumsnormeringer er et ord der har kørt siden folketingsvalgkampen, og vi har slået flere sværdslag, men lad os erkende at ordet nu er blevet et hurraord, der vinder genklang som når man i Ekkodalen på Bornholm spørger; Hvad drikker Møller.. Vi ved det på forhånd øller,øller, øller indtil stemmen forstummer, så kan man råbe det igen og få samme svar. Lidt sådan har jeg det når ordet minimumsnormeringer bringes op. For det starter den samme bevægelse, de samme svar og de samme påstande om, at virkeligheden i Hvidovre gøres op i tal. På den ene side står I fra SF og kræver et antal voksne pr. barn, uden at forholde jer til den virkelighed som nogen af os oplever, og uden at tale om indhold og kvalitet.

Nu kunne man tænke at jeg udelukkende er en politisk modstander og derfor skynder mig til tasterne. Men i denne sammenhæng er jeg faktisk en del af den virkelighed, du gerne vil se verden ud fra. Nuvel jeg er med mine 1.74 ikke i børnehøjde, men i mit virke af mor til 4 vil jeg dog mene, at jeg nærmer mig en status af guldkunde i vores institutionsverden.

Jeg har selv en søn der lige nu, er børnehavebarn, og jeg må sige, at der er sket noget i den virkelighed som han bevæger sig i. Der er flere voksne varme hænder når jeg bringer og når jeg henter. Jeg har aldrig i mit liv oplevet mennesker knokle så hårdt som de gjorde under den første COVID bølge og jeg oplever et barn, der har voksne han kender hele dagen, og som er tryg og glad både når jeg afleverer og når jeg henter.

Nuvel det er muligt at der er institutioner i kommunen hvor det billede ikke gør sig gældende, men så lad os tale om dem, lad os tale om hvordan vi løfter dem op. Hvad de har brug for, for at skabe en hverdag med tryghed, hænder nok og det gode børneliv. For lige nu taler du jo bare om andre tal og statistikker end dem som du påstår administrationen taler om, og er det nødvendigvis den virkelige virkelighed?

Jeg har om nogen været kritisk omkring vores dagtilbud. Jeg har været den første til at anfægte, når jeg ikke mente at tallene var rigtige eller billedet jeg blev forevist, var pyntet eller direkte ukorrekt. Men jeg må sige, den virkelighed du fremhæver gang på gang, ikke er gældende hele vejen rundt, så jeg er lidt optaget af hvorfor dit tal er det rigtige? Hvordan er dit tal målt til at give kvalitet - mere tryghed og større børnetilfredshed?

For det er egentlig kvaliteten der optager mig mest, hvordan sikrer vi de bedste fysiske læringsmiljøer? Hvordan understøtter vi bedst udviklingen af de sociale relationer og ikke mindst skaber de gode børnefællesskaber? For mig er det kvalitet. Kravet for den kvalitet mener jeg ikke er gemt i et tal, men i en høj faglighed. Dette bringer mig til mit næste spørgsmål: Findes der det antal faglærte pædagoger der skal til for at udmåle kvalitet i tal? Jeg kender ikke tallet for ledige pædagoger, men jeg mindes ikke at have hørt om stor ledighed indenfor faget.

Men Anders, hvis du var Borgmester? Hvad så med dagplejen, med SFO’erne, klubber og de andre tilbud der findes.. Hvor er de? Hvordan vil du som Borgmester sikre at også de får en stemme og en gyldighed i BUPL’s spin?

Og Anders Wolf.. Hvis du var Borgmester? Ville du så synes det var troværdigt at være en del af et bredt budgetforlig for så bagefter at tale om budgetaftalen som værende uambitiøs på børneområdet? Jeg ved det ikke, for jeg har ikke tænkt tanken, men jeg må antage at valgkampen er i gang, og mit ønske for dig er, at du en dag vil drikke en kop kaffe med mig, og høre Malthe fortælle om hvordan det er at gå i hans børnehave.

Med venlig hilsen

Maria Staghøj Durhuus

Medlem af kommunalbestyrelsen men mest af alt mor til 4

menu
menu