Girls´ Day in Science på Langhøjskolen

Girls´ Day in Science på Langhøjskolen

Sidste onsdag havde Langhøjskolen valgt at lave deres egen udgave af Girls Day in Science. Langhøjskolen havde samlet 11 stærke, seje naturfaglige kvinder, som på forskellig vis er havnet på den rette hylde for dem i en verden, hvor der traditionelt er flest mænd.

- Men sådan behøver det ikke være, og det vil vi gerne vise “vores” piger sådan helt lokalt her på Langhøjskolen i Hvidovre, siger lærerne Mette Lundsteen og Dorthe Gundmann.

- Derfor var pigerne på 6.-9. årgang inviteret til at kigge den naturvidenskabelige vej i fremtiden. Også Hvidovre Gymnasium var inviteret og deltog med piger fra 1. og 2.g.

Som eneste mand til arrangementet blev der budt velkommen af skolechef, René Sjøholm, der understregede vigtigheden af kvinder i STEM-fagene og Hvidovre Kommune som sciencekommune.

- Dagen bestod af to fælles oplæg for alle pigerne og syv forskellige workshops, hvor pigerne fik anledning til at møde kvinder inden for den naturfaglige retning.

- Dagens første fælles oplæg blev holdt af Mette Algreen Nielsen, der er civilingeniør, Ph.D og projektleder i Orbicon. Hun havde sine to specielle klimahunde Louie og Kira med. Hundene bruges til opsporing af jordforurening. I øvrigt er Mette verdensmester i økobil, hun har været i Afrika, hvor hun arbejdede med rent drikkevand til Masaierne i Tanzania.

- Danish Rally Cats fra Århus sluttede dagen af med et forrygende oplæg. Det er to danske mega seje tøser, som har kørt Intercontinental Rally tidligere i år. Ida Hansen, som er fysioterapeut, og Pia Steen Libenholdt, som er motorcykelmekaniker, kørte på motorcykler fra Spanien gennem Marokko, Vestsahara, Mauretanien og endte efter 14 dages hårdt løb i Dakar i Senegal. De var de eneste piger, som konkurrerende imod en masse mænd igennem stenørkener, sandklitter, støv, udtørrede saltsøer og flodlejer og selvom det nogle gange virkede som et umuligt projekt at komme over målstregen, så endte pigerne på en femte og syvende plads.

I de syv workshops mødte pigerne inden for forskellige grene af sciencefaget. Alt fra biokemi og fysiologi til geologi, fra IT til studier inden for klima og fra anatomi til cellebiologi.

- Arrangementet var en del af skolens scienceprofil, hvor vi hvert år arbejder med at udvide vores vifte af sciencetiltag i samarbejde med Astra, slutter lærerne Mette Lundsteen og Dorthe Gundmann.

Danish Rally Cats gav et forrygende oplæg for skoleelverne.

Danish Rally Cats gav et forrygende oplæg for skoleelverne.

menu
menu