Giv dit bud på vejen til en røgfri fremtid

Giv dit bud på vejen til en røgfri fremtid

Børn og voksne inviteres til at bidrage til udstilling og idébank. Begge dele åbner på Hovedbiblioteket den 16. oktober

Hvidovre Kommune har sammen med Kræftens Bekæmpelse og en række andre kommuner sat sig et ambitiøst mål om, at skabe en hel røgfri generation i 2030. Det betyder, at der i løbet af de kommende år vil blive satset stort på forebyggelse af rygning blandt børn og unge, og i efterårsferien indsamler Sundhedscentret i samarbejde med Hovedbiblioteket borgernes egne idéer til, hvordan vi hjælper en røgfri fremtid på vej.

Torsdag den 16. oktober kl. 15-17 åbner en udstilling på Hovedbiblioteket med postkort fra deltagerne ved Stafet for Livet med deres egne budskaber om rygning. Stafet for Livet blev afholdt på Hvidovre Stadion i september og er en årlig markering af en fælles kamp mod kræft. Udstillingen vil blive åbnet af formand for Kultur- og Fritidsudvalget Maria Durhuus, og den vil forhåbentlig vokse i omfang i løbet af åbningsdagen og efterårsferien. Til åbningen og i ugen efter vil der nemlig være mulighed for de besøgende at udfylde egne postkort med idéer og holdninger til rygning, rygestop og røgfri fremtid, ligesom alle børn inviteres til at lave en tegning, der handler om rygning eller røgfrit miljø. Tegninger og postkort vil blive en del af udstillingen. Desuden kan børn og barnlige sjæle folde en “røgfri fugl” eller en “røgfri papirflyver”, som enten kan indgå i udstillingen eller komme med hjem.

Udstillingen om Røgfri Fremtid vil vare hele efterårsferien (uge 42), og alle kan løbende bidrage med budskaber og tegninger. Efter udstillingen vil alle bidrag blive samlet og indgå i Sundhedscentrets idébank.

I dag ryger 16 % af alle borgere over 16 år i Hvidovre. 16 % af unge mellem 16-24 år ryger dagligt, og 15 % ryger lejlighedsvis.

menu
menu