GODT AT HVIDOVRE GØR DET NEMMERE!

GODT AT HVIDOVRE
GØR DET NEMMERE!

- for virksomheder at byde på kommunale opgaver, skriver MADS RAASCHOU:

Når virksomhederne i Hvidovre Kommune byder på kommunale håndværkeropgaver, skal de først stille en økonomisk garanti, også kaldet en arbejdsgaranti, når opgaven er på en million kroner eller mere. Det er en klar forbedring i forhold til sidste år, hvor virksomhederne skulle en tur i banken, hvis de bød på kommunale opgaver fra 300.000 kroner.

Det er rigtig positivt, at Hvidovre Kommune nu har hævet grænsen for, hvornår de stiller krav om arbejdsgaranti. Det gør det nemmere for især mindre virksomheder, at de ikke skal bruge tid og penge på at runde banken, før de byder på en opgave på mindre end en million kroner.

Arbejdsgarantier er noget, der fylder hos mange af Dansk Byggeris medlemmer, og derfor har vi arbejdet for at få kommunerne til først at stille krav om økonomisk garanti, hvis opgaven, de sender i udbud, er på mindst en million kroner. Jeg er glad for, at Hvidovre Kommune har taget budskabet til sig og hævet grænsen. Det er også en fordel for kommunen, når der ikke skal stilles økonomisk garanti ved mindre opgaver. For kommunen bruger også tid på at administrere garantien.

Arbejdsgaranti er en af de parametre, kommunerne bliver målt på, når Dansk Byggeri hvert år tager temperaturen på kommunernes erhvervsvenlighed. Den seneste analyse viser, at kommunerne i hovedstadsområdet samlet set er blevet mere erhvervsvenlige. Hvidovre Kommune har bevaret sin placering på listen.

Af Mads Raaschou,

formand for Dansk Byggeri Hovedstaden

menu
menu