”Gudrun” har nu tygget sig gennem halvdelen af strækningen

”Gudrun” har nu tygget sig gennem halvdelen af strækningen

Sørger for at Hvidovre er bedre sikret mod skybrud i 2020

Her midt i sommerferien er tunnelboremaskinen “Gudrun” at finde dybt nede under Hvidovre Alle. Hun har nu tygget sig gennem næsten halvdelen af den 760 meter lange rute, som et led i HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskabs store klimaprojekt for området.

Der er sten, jord, vand og kalk og “Gudrun” tygger sig støt og roligt gennem det hele. Hun brummer lidt, så når maskinen er i gang, kan man godt fornemme den tonstunge maskines arbejde flere meter under Hvidovre Alle. Ultimo august forventes hun at være nået frem til skakten og bliver endnu en gang løftet op og gjort klar til næste etape.

Arbejdet med at tunnelere de 760 meter fra Damhusåen ved Hvidovregade frem til Hvidovrevej ved Egneborgvej er nu halvvejs. Der arbejdes på fuld kraft på at få de sidste to skakte ved henholdsvis krydset Hvidovrevej/Landlystvej og krydset Egneborgvej/Hvidovrevej gravet ud.

Nede ved Damhusåen er det grønne areal så småt ved at vende tilbage til almindeligt græsareal efter at have været byggeplads et års tid.

Når "Gudrun" kommer op fra skakten på Hvidovre Alle, bliver maskinen igen sænket ned i skakten ved krydset Landlystvej/Hvidovre Alle og skal tunnelere frem mod krydset ved Hvidovrevej. Den sidste strækning fra Egneborgvej frem mod krydset Hvidovrevej/Landlystvej forventer HOFOR at være færdige med i slutningen af 2019, så Hvidovre er bedre sikret, når der falder kraftig regn og skybrud i 2020.

menu
menu